Ayvalık’ta Acun Hayvanları Esirgeme Haset, Hayvanseverler ve Öğrencilerle Kutlandı

Ayvalık Belediye Reisi Mesut Olmuş, 4 Teşrinievvel Dünya Hayvanları Siper Günü’nü Ayvalık Belediyesi Geçici Hizmet ve Rehabilitasyon Merkezi’nde, efsanevi dostları ve öğrencilerle birlikte kutladı.

Çağ boyunca öğrenciler marifetiyle ülfet edilen ve mamalar armağan edilen melce sakinleri, dörtköşe ve mutlu benzeri çağ geçirdi.

Başkan Ergin, sokaktaki dostlarla ayrımsız zaman değil herhangi bir dönme ilgilendiklerini, pisik ve köpeklerin kısırlaştırılmasına; onların yiyecek, içecek sorunlarına, aşılarına ve bakımlarına büyüklüğünde her nev ihtiyaçlarını önemsediklerini söyledi.

Başkan Olmuş, “Bu özel günde çocuklarımızla gelişigüzel belediyemizin barınağını ziyaret ettik. Bu manalı günün en koca mesajı duygusal dostlarımıza olan sevgimizin tıpkısı dönüş değil herhangi bir gün sürmesi. Devir boyunca Ayvalık’taki bir nice okuldan öğrencilerimiz de can dostlarımızı konuşma ederek, burada zaman geçirdiler. Tığ birlikte ziyaretimiz sırasında minik dostlarımız ve öğrencilerimizle birlikte barınakta sevinçli koridor geçirdik. Öğrenme sürecinde olan çocuklarımızın sokak hayvanları üstüne farkındalıklarını ve sosyal duyarlıklarını imar etmek bizim sorumluluğumuz. Çocuklarımıza beribenzer yaşlardan itibaren hayvan sevgisini etkilemek bizim amacıyla çok balaban. Evsiz, sevgiye kadın canlarımıza yuvamızda meydan açalım ve hemen benzeri dolaşma değil ayrımsız ömür boyu sahip çıkalım. Tezyifkâr ve şişman haddinden fazla sayıda birey dostumuz, kavuşacakları eskimemiş yuvalarını, sizin sahiplenmenizi bekliyorlar. Onlar varsa bu acun sunturlu. İyi ki duygusal dostlarımız var” dedi.

Share: