Aydın Tecim Borsası, Diyarbakır’daki fuarda ağırbaşlı bağ gördü

Aydın Ticaret Borsası, Diyarbakır’dahi bu yıl dördüncüsü düzenlenen Mezopotamya Tatbilir ve Yöresel Lezzetler Fuarı’nda aheste bent gördü.

Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası (DTSO) vasıtasıyla tevhit edilen 4.Mezopotamya Gurme ve Yerel Lezzetler Fuarı’nda, Görgülü’ın tanıtımının yapıldığı ve yöresel ürünlerinin sergilendiği Vazıh Ticaret Borsası standına, ziyaretçiler iri deste gösterdi.

Farklı medeniyetlere karı sahipliği işleyen Mezopotamya bölgesinin lezzetlerini dünyaya tanıtmak amacıyla planlı 4. Mezopotamya Tatbilir ve Dernekevi Lezzetler Fuarı’na Görgülü Tecim Borsası Meclis Başkanı A.Bahri Erdel, Umumi Heyet Başbuğ Yardımcısı Cengiz Ülgen ve Yönetim Kurulu Üyesi Kazım Bonjur paydaşlık sağladı.

Gerçekleşen fuarda DENIZ tescilli Görgülü Kestanesi ve Aydınlık İnciri ilkin gelmek üzere coğrafi meni tescilli Ziyalı Memecik Zeytinyağı, Görgülü Memecik Zeytini, Aydınlık Fıstık Çamı ve Ziyalı Yamalak Sarısı Zeytininin yanı sıra Entelektüel Kestanesinden üretilen kestane şekeri ziyaretçilerin beğenisine sunuldu.

Kültürlü Tecim Borsası Sedir Başkanı A.Bahri Erdel, Mezopotamya Gurme ve Dernekevi Lezzetler Fuarı’nın açılışını gerçekleştiren ve Ziyalı Ticaret Borsası standını ülfet fail Diyarbakır Ilbay ve Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali İhsan Su’ya Işıklı’ın yerel ürünlerinden sunma etti. Küreselleşen dünyada yerli ürünlerin da git gide ayar kazanmasının az çok eke olduğunu tabir eden Erdel, Görgülü Tecim Borsası’nın, Münevver’ın coğrafi işaretli işaret sayısının artırılmasına yönelik girişimlerin bitmeme ederken tıpkısı taraftan bile bu alandaki tamam eğin düzem organizasyonlarda Görgülü ve tarımsal ürünlerinin tanıtılmasına dikkat gösterdiklerini belirtti.

Entelektüel Ticaret Borsası standını, Diyarbakır Valisi ve Büyükşehir Şehremini Yüksek İhsan Su’nun yanı sıra Hatay Büyükşehir Şehremini Lütfü Uğraş, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mehmet Kayaç, Diyarbakır Tecim Borsası Başkanı Engin Yeşil, Kültürlü Tecim Odası Başkanı Kağan Ülken, Muş Ticaret ve Endüstri Odası Başkanı Erdal Antrenör, Bingöl Ticaret ve Uran Odası Başkanı Haysiyet Çintay, Van Ticaret Borsası Başkanı Nayif Süer mülakat etti. Gerçekleşen ziyaretlerde Ziyalı’ın yerel ürünleri tanıtılarak hediyelikler sunma edildi.

4.Mezopotamya Gurme ve Yerel Lezzetler Fuarı ile ilimizin markalaşan ve markalaşma niteliğine topluluk zirai ürünlerini, ve markalarını Mezopotamya Tatbilir ve Yöresel Lezzetler Fuar ziyaretçilerine enformasyon imkanına eriştiklerini anlatım eden Erdel, Mezopotamya Tatbilir ve Yöresel Lezzetler Fuarı’na familya sahipliği özne Diyarbakır Ticaret ve Uran Odası ilkin koyulmak için, Diyarbakır Ticaret Borsası’na ve emeği güzeşte herkese teşekkürlerini iletti.

Coğrafi meni tescilli Münevver Memecik Zeytinyağı ziyaretçilerden bütün gömlek aldı

4.Mezopotamya Tatbilir ve Yerel Lezzetler Fuarı’nda, Kültürlü Tecim Borsası yoluyla coğrafi bel tescili alınan ve Avrupa Birliği’ne coğrafi işaret başvurusu yapılan Okumuş Memecik Zeytinyağı tadımı yaptırıldı. Uluslararası Zeytin Konseyi (International Olive Council/IOC) eliyle akredite olan Okumuş Tecim Borsası Tadım Panelistleri tarafından coğrafi bel tescilli Vazıh Memecik Zeytinyağının fark edici özellikleri ve tadım kriterleri karşı ziyaretçilere bilgilendirme yapıldı. Coğrafi bel tescilli Işıklı Memecik Zeytinyağı, tadım kriterleri hakkında hikmet alan fuar ziyaretçileri vasıtasıyla tam tabaka aldı. – AYDIN

Share: