Aydemir: Sayın Cumhurbaşkanımız başkomutandır’

YANLIŞSIZ Tümen Milletvekili Aydemir, Kılıçdaroğlu’nun askerlere müteveccih sözlerine anif reaksiyon göstererek, ‘Sayın Cumhurbaşkanımız başkomutanımızdır. Askerlerin yaptığında ne var? Askerler yöntem yapmıyor, bire bir türe teslimi yapıyorlar. Yurt için, millet için düşülen kayıtlara alkışla cevap vermişler. Hangi var bunda? ‘ dedi

‘Telin ediyoruz’

Saylav İbrahim Aydemir, TBMM’bile düzenlediği matbuat toplantısında, CHP Genel Başkanı Eksiksizlik Kılıçdaroğlu’nun, tıpkı törende Reisicumhur Recep Tayyip Erdoğan’ı alkışlayan askerleri garaz aldığını ve askere hakaret ettiğini belirterek, Kılıçdaroğlu’nun söylemini telin ettiğini kaydetti.

Saylav Aydemir, altılı ganyan masada İYİ Öğür ile MERHEM ve Gelecek Partileri arasında kavga yaşandığını, altılı ganyan masanın “karman çorman” tıpkısı hal içerisinde olduğunu söyledi.

Kılıçdaroğlu’nun Yaptığı Orduya Hakarettir

Söz konusu askerlerin Reisicumhur’nı “serdar” kendisine alkışladığına dikkati calip Mebus Aydemir, “Askerler siyaset yapmıyor Kılıçdaroğlu, biber dolması söylüyorsun. Benzeri doğruluk teslimi yapıyorlar. Yurt amacıyla budun için düşülen kayıtlara alkışla yanıt vermişler. Bunda hangi var? Kılıçdaroğlu’nun yaptığı orduya hakarettir.” ifadelerini kullandı.

‘Tığ ordu milletiz’

Saylav Aydemir, ‘CHP Umumi Başkanı askerleri gözdağı ediyor, askerlere taşlama ediyor. Bizim yeryüzü yüksek tutacağımız hava TSK. Tığ Kalaba milletiz. Siz pekâlâ tehdit edersiniz, elbette taşlama edersiniz? Sayın Cumhurbaşkanımızı alkışlamışlar gerekçesiyle taşlama ediyor. Sayın Cumhurbaşkanımız serdar. Askerlerin yaptığında ne var? Askerler yöntem yapmıyor, domates dolması söylüyorsun sen Sayın Kılıçdaroğlu? Hangi siyaseti, benzeri adalet teslimi yapıyorlar. Vatan üzere, millet için düşülen kayıtlara alkışla karşılık vermişler. Ne var bunda hangi var? ‘ diye niteleyerek konuştu.

Milli İrade Kılıçdaroğlu’na Tepkili

Kılıçdaroğlu’nun Orduya yönelik sözlerinden yağlık milli iradenin tepkili olduğunu aktaran Milletvekili Aydemir, ‘Bunların kafalarında, zihinlerinde hele vatanı tanım eden tıpkı kavram yok. Yani ‘Kalaba, TSK, yurt vazgeçilmezdir’ diye niteleyerek benzeri düşünceleri yok. Orduya çevrik yaklaşımlarına bakın. Bundan periferi milletimiz kötü halde rahatsız. Bizi arayan haddinden fazla sayıda herif var. ‘Şuna tıpkısı karşılık verin’ deniyor. ve Kılıçdaroğlu’nun Ordu’ya çevrik bu yaklaşımını başta da CHP’ler kalkmak üzere lanet ediyorlar, kınıyorlar. ‘Hakeza ayrımsız kepazelik olmaz’ diyorlar. Tığ de bunu yapıyoruz. Biz üstelik bire bir şeyleri burada pusat altına alıyoruz. Yapılan belirtik orduya hakarettir. Ordumuzu siftinlik düşürmeye çalışmaktır. Ordunun beher ferdi bu ayla itiraz ediyor. Erinden Generaline varıncaya büyüklüğünde. Yani Eksiksizlik Kılıçdaroğlu, seçim öncesi muvazenesini kâmilen kaybetmiş. Hangi diyeceğini bilmiyor evet? Hakeza aynı özdek tamam mu? ‘ dedi.

Siyasa Kurumları Kendilerini Tanım Edebilmeli

Yöntem kurumlarının kendilerini tarif etmesi gerektiğini, 6’lı Masadakilerin ise tarifsiz benzeri durumda bulunduklarını nâkil Saylav Aydemir, ‘Diyoruz kim, siyaset kurumları çıplak olursa, kendilerini tanım ederlerse ülkeye üstelik ulama sunarlar. Milletimize varlık için, onlardan hizmet bekler. bir defa siyasal koordinatları belirlemek geçişsiz. Örneğin biz şurası söylüyoruz; ‘Muhafazakar Demokratlarız’ diyoruz. Kendimizi buraya konuşlandırılmışız. Tarifimizde 4 ilke koyuyoruz. Yegâne Kavim diyoruz, Tek Sembol diyoruz, Yegâne Ihtişam diyoruz, Yegâne Vatan diyoruz. İlkeleri sayıyoruz. ‘Milletin birliği, Vatanın bölünmezliği, Devletin dirliği gibi rüçhan konularda tartışma mevzusu üstelik açılamaz’ diyoruz. Kendimizi böyle tanım ediyoruz amma 6’lı masaya bir bakın. Benzeri hercümerç, bire bir karman çorman çözme var. Kimin ne dediği mahsus değil. ‘ diye konuştu.

6’lı Masanın Hali

Saylav Aydemir, altılı ganyan masada İYİ Parti ile ILAÇ ve Ati Partileri ortada çarpışma yaşandığını, altılı ganyan masanın “karman çorman” ayrımsız nakız içerisinde olduğunu söyledi. İYİ Fırka sözcüsünün Ahmet Davutoğlu’nu yalancılıkla suçladığını nâkil Milletvekili Aydemir, “Esasen İYİ Partililer ‘HDP ile danışma edilemez. Anayasa’nın önce dört maddesini ağız dalaşı konusu yapamazsınız’ diyor. Kaosa kargaşaya bakar mısınız? Bunlar bu ülkeyi akılları ilk kânun kuma ayrımsız şekilde yönetecekler.” dedi.

‘Şu hale bakar mısınız?’

Mebus Aydemir, Utku Partisi Umumi Başkanı Beklenti Özdağ’ın, İYİ Fırka Genel Başkanı Meral Akşener’in, namına “Tıpkı helikoptere atlayıp Kandil’e gitsem, Duran Kalkan ve Cemil Bayık ile konuşsam. ‘Hangi istiyorsunuz’ diyerek sorsam hangi tamam?” dediği yönündeki iddiasını hatırlattı. Aydemir, “Meral Akşener Kandil’e gitme ve Duran Kalkan ile mülakat teklifini yapıyor. Şu arkaç bakar mısınız? Merbut kapılar ardında PKK ile görüşmenin hesabını yapıyorlar.” diyerek konuştu.

HDP, 6’lı masaya rota çiziyor’

Anayasa Mahkemesinin (AYM), HDP’nin Kaynak yardımı yerine tedbiren bloke konulması kararına CHP’nin itiraz etmesini dahi eleştiren Milletvekili Aydemir, “HDP Takım Başkanvekilinden, ‘Eğer buna CHP’den tıpkısı itiraz gelmezse, biz de CHP ile ilişkilerimizi ayrı zemine taşırız’ üzere ayrımsız anlatım artık. Iyice HDP’yi kızdırmamak için hemencecik ‘tığ buna karşıyız’ diye niteleyerek açıklama yaptılar. HDP bunlara rotayı çiziyor.” ifadelerini kullandı. – ERZURUM

Share: