Avrupa Şampiyonu Yasin Büyükhüseyinler Niğde’de Coşkuyla Karşılandı

ENES FERT ÖZMEN

Varşova’da düzenlenen U15 ve U17 Yıldızlar Halter Avrupa Şampiyonası’nda, 73 kilogramda yarışan Niğde Bilgisizlik ve Spor İl Müdürlüğü sporcusu Yasin Büyükhüseyinler 114 kilo koparmada, 138 kilogram silkme olmak amacıyla 252 kilo ile Avrupa Şampiyonu oldu. Şampiyon sporcu zaman Niğde’de kasırga ile karşılandı.

Niğde Şehirler Arası Otobüs Terminali’nde karşılanan Büyükhüseyinler, Niğde caddelerinde konvoyla birlikte vatandaşları selamladı. Böke Yasin Büyükhüseyinler yaptığı açıklamada, “Başta antrenörüm Nihat Arslan’a ve İl müdürlerime teşekkür ederim. çıktı ki hedeflerim seneye inşallah Acun Şampiyonasında üstelik benzeri başarımı bitmeme ettirmek. Çalışmalarıma tıpkısı şekilde antrenörlerimle devam edeceğim. Ankara tohumda birlikte Emrah Arslan hocamla bitmeme edeceğim. Bana bindi veren bütün bile teşekkürname ederim” dedi.

Niğdeli şampiyon sporcuyu terminalde karşılayan Niğde Bilgisizlik ve Spor İl Müdürü İlker Ötgülü ise, ” Polonya’dan mevrut şampiyon kardeşimiz Yasin’i bilcümle alay malay karşıladık. Yasin siktirici çok tafsilatlı süredir antrenörü Nihat Aslanla İl Müdürlüğümüz bünyesinde iri bir özveri ile çalıştılar. Henüz bilahare sporcumuz Ankara tohumda olimpiyat tedarik merkezine gönderdik iyice ayrımsız galibiyetle ülkemizi en gür şekilde oyun ederek Avrupa Şampiyonasında şampiyon oldu. İnşallah büyüklerde ve elan sonraları Acun Şampiyonasında gene bir şekilde temsil edeceğini düşünüyorum kendisine başarılar diliyorum” diye konuştu.



Share: