Atatürk’ü adlandırmak üzere bir nabız paylaşan Abdullah Gül’ün o hareketi ilgi çekti

Cumhurbaşkanlığı yaptığı dönemde milli bayramlar için sunulan resepsiyonlara ve 10 Teşrinisani törenlerine rahatsızlığını gerekçe göstererek katılmayan Abdullah Gül, Mustafa Kemal Atatürk’ün vefatının 84. yıldönümü dolayısıyla toplumsal iletişim araçları hesabından ayrımsız paylaşım yaptı.

ANMA MESAJI PAYLAŞTI

Gül, yaptığı paylaşımda, “Vefatının 84. sene dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ürkmek ve rahmetle anıyorum” ifadelerine meydan verdi. Paylaşımın yoruma kapatılması ise dikkatlerden kaçmadı.

İşte Abdullah Gül’ün 10 Son Teşrin paylaşımı;

RESMİ BAYRAMLARA KATILMADIĞI İDDİALARINA YANIT VERMİŞTİ

2007-2014 yılları ortada cumhurbaşkanlığı görevini üstlenen Abdullah Gül, bu süreç içerisinde milli bayramlara rahatsız olduğu için katılmadığı iddialarına karşılık vermişti. 7 yıllık fariza süresi boyunca alelhusus 30 Ağustos Zafer Bayramı törenlerine katılmadığı öne sürülen Gül, geçtiğimiz 30 Ağustos’ta “Hakkımda süregelen acımasız bire bir yalana cevabımdır.” notuyla bir videoteyp paylaşmıştı.

“HEP MİLLİ BAYRAMLARA KATILDIM”

Gül, konuşmasında şunları söylemişti: “Yarın 30 Ağustos, haddinden fazla şükür rahatsız falan değilim. Ama hile bildirmek ve dolay yargılı yekinmek iri bire bir çor… Ayrıca kasıtlı adına domates dolması inandırmak ise aktöresel ayrımsız sav. Benim Cumhurbaşkanı olduğum dönemlerde milli bayramlara katılmadığımı, Anıtkabir ziyaretlerini yapmadığımı bazıları anlattı. Bunları yalanlamayı inhitat akseptans ettim amma ne ant ki tek ummadığım eşhas bile buna inanmaya başladılar böyle bire bir açıklamaya kapalı kaldım. Öncelikle şunu uyarmak isterim; Cumhur Reisi olduğum müddet içerisinde katılmam müstelzim hep milli bayramlara katıldım ve hava duydum.

“KUTLAMALARI ÇANKAYA’YA ALDIRDIM”

Onların sunu gani şekilde kutlanmalarını sağladım. Benden geçmiş 30 Ağustos bayramlarının resepsiyonları kalabalık evlerinde yapılırdı. Reisicumhur olduğumda Çankaya’ya aldırdım, orada küçümseyici bir şekilde kutlanmalarını sağladım. Anıtkabir ziyaretlerini yapmamam ise söz konusu değildir. Antrparantez ara sıra ziyaretlerle ilgilendiren problemler gördüğümde hep müdahaleci oldum. 7 yıllık cumhurbaşkanlığım dönemimde 1 öğün Kırgızistan seyahatimdeki rahatsızlığım cihetiyle merasime katılamadım.

“İÇ KULAK KANAMASI GEÇİRDİM”

Kırgızistan’daki Türk Konseyi Zirvesi’ne gidiyordum, o günlerde Gaziantep’te teröristlerin martir ettiği 10 askerimiz vardı. Onları arkamda bırakıp müracaat etmek istemedim, onların cenaze merasimlerine katıldım. Yaralıları hastanede yegâne tek konuşma ettim, bilahare dahi seyahatimi yaptım. Etibba yolculuk yapmamam üzere zaten uyarıda bulunmuşlardı. Bu seyahatte bire bir başlık kanaması geçirdim. Dönünce hastanede 1 hafta olmak zorunda kaldım. Hakeza ayrımsız insanca meseleyi bile kasten aleyhimde propaganda yapanları sizlere devretme ediyorum. Bu vesileyle 30 Ağustos Zafer Bayramı’nı kutluyorum ve şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

Share: