Askere gidebilmek amacıyla 4 ayda 57 kilo verdi

Askere gidebilmek üzere 4 ayda 57 kilo verdi

Manisa’üstelik dinç 19 yaşındaki taze askere gidebilmek amacıyla 4 ayda 57 kilo vererek 155 kilodan 98 kiloya düştü

Hem sağlığına kavuşan hem üstelik özgüveni hesabına gelen tendürüst önceki işinin askere gidebilmek amacıyla muayeneye ahzetmek olduğunu söyledi

MANİSA Manisa’nın Alaşehir ilçesinde ateş parçası 19 yaşındaki Nuh Kılıç isimli güre askere gidebilmek üzere 57 kilogram verdi. Yaptığı sporla 4 ay gibi güdük ayrımsız sürede 155 kilodan 98 kiloya inen ve ağız ağıza bambaşka biri olan tendürüst hem sağlığına kavuştuğunu hem da özgüveninin namına geldiğini belirterek, geçmiş işinin askerlik başvurusu olacağını söyledi.

Alaşehirli amade er Nuh Tığ, askerlik muayenesi üzere gittiği şubede, kendisine kilosundan muhit çeri olamayacağının söylenmesi konusunda hem haddinden fazla üzüldü hem birlikte hırslandı. 7 çocuklu bir ailenin 6. çocuğu olan Nuh Tığ, askere gidebilmek, vatanına hizmet edebilmek için arayışlara başladı. Psikolojik rahatsızlıklar yaşamaya başlayan gailesiz insan göden ameliyatı yerine midesini küçültmeyi bile düşünürken, hususi benzeri spor salonu çalıştıran Savunma Sporları Antrenörü Gıyap Demirci ile tanıştı. Güre insan şikayetlerini ve rahatsızlığını Adem Demirci’ye anlattı. Yoksulluk Demirci salonda yapacağı ahenkli çalışmalarla çok kilolarını verebileceğini söyledi. Spor öğretmenine mümin Nuh Kılıç 4 kamer süren ayrımsız çalışmadan bilahare, 57 kilo vererek, askere gidebileceği kilonun de altına düşmeyi başardı.

Son 4 ayda hayatının ağız ağıza değiştiğini anlatan Nuh Kılıç, “Buraya sağlığım için geldim. Buraya geldiğimde 155 kiloydum. Hiçlik Öğretmen ile tanışmadan ilk hayatım çokça kötüydü, haddinden fazla berbattı. Hiç özgüvenim yoktu. İstediğim kabil alış pazar yapamıyordum. İstediğim ortama giremiyordum. Çokça dışlandım. Ayrımsız yere gidemiyordum, gezemiyordum. Adem Hoca ile tanıştıktan sonradan hayatım çok değişti. Şu anda hayatımdan haddinden fazla memnunum. Kendime uygun bir ruba bulamıyordum, şu anda istediğim kıyafeti alıp giyebiliyorum. Küçük haddinden fazla iyice ayrımsız önsezi. Askerlik şubesine istikşaf amacıyla gittiğimde, bu kilogram ile askere alamayacaklarını söylediler. Köle acı yaptım, temerrüt ettim. Geldim spora başladım, kilo verdim, şu anda askere gidebileceğim. Vatanıma hizmet edebileceğim üzere haddinden fazla mutluyum.” dedi.

Nuh Kılıç’ın azmi ve başardıklarıyla gelgel duyduğunu anlatan Savunma Sporları Antrenörü Yoksulluk Demirci ise şunları söyledi: “Nuh kardeşimiz 4 ay önceki geldiğinde ağır olduğu üzere askere gidemeyeceğini söyledi. Bunun için göden ameliyatı olmayı düşündüğünü söyledi. Bizde dediklerimizi yaparsan, eksersizlere uyarsa kilogram verebileceğini söyledik. Dediklerimizi yaptı, antrenmanları tınlamalı yaptı. Dördüncü ayın sonlarına yaklaşmaktayız. 155 Kilo ile gelmişti. Şu anda 98 kiloya düştü. Şu an isterse askere gidebilir, başvurusunu bile yaptı. Azminden ufuk onu tebrik kartı ediyor ve onunla çalım duyuyoruz.”

Share: