Ardahan’da depremde zarar gören ahırların yerine keçe ahırlar kurulacak

Ardahan’ın Göle ilçesinde 27 Eylül’üstelik meydana mevrut 5 büyüklüğünde depremin peşi sıra yıkılan ahırların adına çadır ahırların kurulması için vadi tespit çalışmaları tamamlandı.

Eski taş koca evlerin hasar gördüğü ve duvarlarının yıkıldığı ilçeye merbut köylerde, dümdar sarsıntılar yaşanmaya devam ediyor.

Evlerine girmekten korkan bazı vatandaşlar, antipatik albeni dolayısıyla dışarıda kurdukları sobanın başında oturuyor, hayvanlarını dışarıda barındırmaya çalışıyor.

Bu kapsamda Tarım ve Orman Müdürlüğü, AFAD ve İl Özel İdaresi ekipleri yaptığı çalışmalarla hayvanların soğuktan korunması otağ ahırların kurulacağı yerleri belirledi.

Esenyayla Köyü Muhtarı Ercan Süleymanoğlu, AA muhabirine, devletin imkanlarını seferber ettiğini söyledi.

Hayvanlar üzere çadırların kurulacağını belirten Süleymanoğlu, “Şükür birçok sıkıntımızı giderdiler. Bugün dahi ara sıra noktalara kurulacak dam çadırlarının kararı verildi. Ferda inşallah ahır çadırlarımızda müesses olacak.” dedi.

Geceyi dışarda geçiren köy sakinlerinden Rabia Altun de daha önce kendileri üzere çerge kurulduğunu, zaman ise hayvanlara dam verilmesi kararının alındığını rapor ederek, “Çap yetkililerinden Cenabıhak razı olsun. Geçmiş Bakanımız ve farklı ilgililer geldi. Elan önceki bize kalacağımız otağ verildi, demin dahi hayvanlarımız için ahır keçe verildi. Hayvanların bile dışarıda kalması zor oluyor. Deri dam ile hayvanat elan şen edecekler.” diyerek konuştu.



Share: