Ardahan bili! Ilbay Öner: Depremde Ardahan’da 69 çatı, 44 ahır, 13 ticarethane ve depoda yoğun hasar var

ARDAHAN Valisi Hüseyin Öner, Göle’birlikte meydana gelen 5 büyüklüğündeki depremde 69 bina, 44 ahır, 13 ticarethane ve deponun güç hasar gördüğünü söyledi.

Kıran ve Ivedili Kapsam Yönetimi Başkanlığı’nın (AFAD) verilerine bakarak, 27 Ilkgüz haset saat 17.08’da, biçim üssü Göle ilçesi olan 5 büyüklüğünde sarsıntı meydana geldi. Içtima 7 kilometre derinliğindeki depremde Göle’ye sadık Küçükaltunbulak, Çullu, Koyunlu, Gülistan, Yağmuroğlu, Balçeşme, Esenyayla, Kopukluk, Kuytuca, Toptaş köyleri etkilendi. Fert kaybı sıfır depremde 2 hayat belli belirsiz yaralanırken, ahşap ve kargir evlerin bir kısmında duvar ve sıva çatlakları ile gâh binalarda bölümsel yıkılmalar oldu. Köylerdeki ahırların bire bir kısmı yıkılırken, tıpkı kısmında dahi hasar oluştu. Çullu köyü camisinin minaresi bile yıkıldı. Tekrar bire bir köyde 4 buzağı öldü.

5 KÖYE 50 ÇADIR KURULDUDepremden en çok etkilenen Göle ilçesine vabeste Çullu, Esenyayla, Küçüktaltunbulak, Koyunlu ve Kuytuca köylerinde evleri hasar gören vatandaşlar amacıyla İl Kıyamet ve Acil Ebat Müdürlüğü’nce toplanmış 50 çadır kuruldu.VALİ ÖNER, KÖYLERDE İNCELEMELERDE BULUNDU

Ardahan Valisi Hüseyin Öner, bugün depremden etkilenen 10 köyde incelemelerde bulundu. Vatandaşlarla görüşerek sıkıntılarını dinleyen Ilbay Öner, Kuytuca köyünde matbuat mensuplarına açıklama yaptı. Depremde 69 yapı ile 44 dam, 13 tecimevi ve depoda kilolu hasar olduğunu tamlayan Ilbay Öner, hasar belirleme çalışmalarının yarın sona ereceğini bildirdi. Kızılay’ın depremzedelere rızık ve sıcak çorba ikramında bulunduğunu tamlayan Öner, büyüklük olarak vatandaşın hayatını kolaylaştırmaya müteveccih çalışmaların sürdüğünü ifade etti. Ilbay Öner, köylerde çocuklara oyuncak dağıtarak onlarla dahi kardeş kardeş etti.



Share: