Aracıyla ezdiği köpeğin sağlığına kavuşması amacıyla savaş diyor

Aracıyla ezdiği köpeğin sağlığına kavuşması üzere uğraş diyor

KIRŞEHİR – Kırşehir’bile, bir çoban otopark halinde iken otomobilin altına yatan ve ezilen köpeğin tedavisini yaptırdı.

Ezilen ve ayağı kırılan köpeğe sevecenlik gösteren Kırşehirli genel ağ yayıncısı Abdurrahman Akaröz, otomobilin altında olan köpeği ayırt etmediğini, hayvanın ayağının araba akım edince kırıldığını ifade etti.

Akaröz, “Şeb saatlerinde otopark halindeki otomobilimi aldıktan sonraları köpeği ayırt ettim. Tek doğaç baytar hekimi arayarak tedavisini uygulattım. Faaliyetler olması ve köpeğin ayağına platin takılması gerektiğini söylediler. Otama süreci boyunca hayvanın sağlığına kavuşması amacıyla müstelzim neyse yapacağım” dedi.

“Sokak hayvanlarına duyarlı olun”

Ezdikten sonra köpeği bırakmadan veterinerle angajman kuran Abdurrahman Akaröz’ün davranışının toplumda benzer olması gerektiğini ve ‘sokak hayvanı ne olursa olsun’ deyip geçmemenin hayvan sağlığı için dahi balaban önem sunma ettiğini anlatan Veteriner Doktor Mehabetli Yeşilyurt ise; “Hassas vatandaş farkında olmadan köpeğin üzerinden geçerek ayağının çatlamasına bozukluk reşit. Tün saatlerinde kapik kliniğe atıf edildi. Zaruri müdahaleler yapıldı. Çıkmaz hayvanlarına alın duyarlı olmalıyız. Hayvanları çıkmaz ortasında bırakmak yerine hemencecik kliniğe getirsinler. Bunun her ücreti namevcut. Sigorta şirketleri lazım masrafları karşılıyor” diye niteleyerek konuştu.

Share: