Apar topar Diyarbakır’a götürülmüştü! Demirtaş’ın yolculuğu ailesi ve avukatlarından bile kamufle

Edirne Cezaevi’nde mevkuf mevcut eski HDP Herif Umumi Başkanı Selahattin Demirtaş, babasının şırakkadak sağlık sorunları zımnında geçmiş kaldığı cezaevinden şeb yarısı apar topar Diyarbakır’a getirildi. Demirtaş’ın ziyaretin peşi sıra gene kaldığı cezaevine gönderme edildiği açıklandı.

“KISA BİR ZİYARET SONRASI EDİRNE CEZAEVİ’NE GERİ GÖTÜRÜLDÜ”

“Demirtaş’ın avukatları” grubundan yapılan yazılı açıklamada, “Müvekkilimiz Sayın Demirtaş, yasaların kendisine verdiği türe çerçevesinde alınan izinle, 12 Teşrinisani gecesi Edirne Cezaevi’nden Diyarbakır’a götürülmüş, babasını bodur tıpkısı konuşma sonrasında gine Edirne Cezaevi’ne götürülmüştür” denildi.

HELİKOPTERLE ÇORLU’DAKİ ASKERİ ÜSSE GETİRİLDİ

Demirtaş’ın Diyarbakır’a götürülme sürecine ilişkin füru bile ilgi çekti. Medyascope’tan Ferit Aslan’ın haberine bakarak, Demirtaş, babasının kalp aksesi geçirdiğine dair avukatlarının namına bilgi vermesi üzerine Demirtaş, avukatları eliyle Türe Bakanlığı’ndan cevaz istedi. Fakat Bakanlık, bu tilmiz olumlu evet de damarı bozuk karşılık vermezken Demirtaş evvel Edirne site merkezine getirildi. Buradan helikopter ile Çorlu’daki askeri üsse, oradan de özel jet ile sabaha cebin Diyarbakır’a getirilen Demirtaş’ın ziyareti, ocak bireyleri ve avukatlarından üstelik gizlendi. Demirtaş’ı haiz hususi jet Diyarbakır’a indiğinde havalimanı personelinin telefon ile görüşmeleri yasaklandı.

45 DAKİKA GÖRÜŞTÜ

Tutuklandığı zaman olan 4 Son Teşrin 2016 tarihinde yeniden tayyare ile Diyarbakır’dan İstanbul’a, oradan dahi helikopter ile Edirne’ye götürülen Demirtaş, altı sene bilahare Diyarbakır’a ilk kez gelirken kibritçi asayiş önlemleri altında babası Tahir Demirtaş’ın otama gördüğü Gazi Yaşargil Yetişek ve Araştırma Hastanesi’ne götürüldü. Demirtaş, burada babası Tahir Demirtaş ile 45 dakika görüştükten sonradan yeniden ayrımsız hasis önlemler ve gizlilik içre evvel havalimanına, oradan bile Edirne’ye götürüldü.

Share: