Ankara Keçiören’de 95 Yaşındaki Ayşe Şarap, CHP’ye Üye Oldu

CHP Keçiören İlçe Başkanlığı, zaman 1000 bakir örgen amacıyla iştirak töreni düzenledi. 95 yaşındaki Ayşe Çakır’ın rozetini, CHP Umumi Başbuğ Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı taktı. CHP’ye bakir üye olan ayrımsız ayrıksı yurttaş ise “Eşim çalışamıyor, ben çalışamıyorum. Tek dirimlik bulunmayan. Tek geleceğimiz yok. Çocuklarımızın geleceği on paralık namevcut. Benim aşama Hak, ben türe istiyorum, çocuklarımın geleceği amacıyla. Hep hakeza mi olacak hayatımız? Lütfen bu hayatı çıktı değiştirelim” dedi.

Ankara’bile CHP Keçiören İlçe Başkanlığı, CHP’ye 1000 bakir üyenin katılımı dolayısıyla merasim düzenledi. Yunus Emre Ekin Merkezi’nde planlı ve CHP Genel Başkan Yardımcısı Oğuz Kaan Salıcı’nın dahi katıldığı törende, CHP Ankara İl Başkanı Mehabetli Hikmet Beyinli, şunları söyledi:

“Kullanılmamış üyelerimiz… Tekrarlamakta tıpkısı zarar namevcut. Bu budun ne ahit yük düşse ne ant zorda kalsa bire bir araya gelip, bir yola mebde koymayı gelişigüzel zaman bilmiştir. Bunu Kurtuluş Savaşı’nda yapmıştır, mümasil tarihimizde. Kıbrıs Sulh Harekatı’nda yapmıştır. Bugün de hakeza bir çağ yaşıyoruz. Bundan 99 sene ilk kurulan Türkiye Cumhuriyeti, yeniden ayrımsız od ile yüz yüze. Cumhuriyet’in kurumlarını ve değerlerini yıpratan benzeri süreç yaşıyoruz. Önümüzdeki fariza; bu milletini varını yoğunu ortaya koyarak kurduğu Cumhuriyet’i korumak ve gelecek yüzyıllara taşımaktır. Bu işin öncüsü birlikte CHP olmuştur. CHP, adında olduğu gibi ayrımsız halk partisidir. Nedeniyle, evvelden ne politik partiye oy vermiş olursa olsun; bu partinin tüzüğünü ve yönetmeliklerini hazımlı herkese kapıları mazi dahi açıktı, çıktı birlikte sonuna kadar belirgin olacaktır. CHP ailesine doğru geldiniz.”

“BENİM ADIM TÜRE. ADALET İSTİYORUM, ÇOCUKLARIMIN GELECEĞİ İÇİN”

CHP Ankara İl Başkanı Akıllı’nın ardından, kürsüye, partinin yıpranmamış üyeleri bundan sonra. ev hanımı tıpkı yurttaş, şunları söyledi:

“Benim ilkokul parça çocuğum var. Bodrum katında oturuyorum. 2 buçuk bilyon, (2 bin 500 lira) kira veriyorum. Eşim çalışamıyor, ben çalışamıyorum. Tek sağlık bulunmayan. Hiçbir geleceğimiz namevcut. Çocuklarımızın geleceği on paralık namevcut. Okula gezmek istemiyorlar. Çocuklarım okula gidince, onların çantasına benzeri düğürcük da koyamıyorum. Çünkü takanak param namevcut. Cılız savuşturmak ile çantalarına, akarsu bırakıyorum. Ansız getiriyorlar. Haçlık koyamıyorum cebine. Benim adım Hak, ben hak istiyorum, çocuklarımın geleceği için. Halimiz hangi olacak? Onun bunun merdiveninin eksiltmek, onun bunun bahçesini… Onun bunun eline bakarak kesim derdindeyiz. Hep hakeza mi olacak hayatımız. Lütfen bu hayatı daha çok değiştirelim. Zaferimizi kazandıralım. Hak istiyorum.”

“EVLATLARIM İÇİN AYAKTA DURMAYA ÇALIŞACAĞIM”

Aynı başka vatandaş ise şöyle konuştu:

“Biz eş hanımları… Üç tane çocuğum var, evim icar. Tıpkısı aile işine gittim. 400’e (400 liraya) gittim amma beyefendi bana 130 lira mülk verdi. Saat 1’den, 9 buçuğa büyüklüğünde adamın evini temizledim ama çokça ağrıma gitti. Çocuklarım beni düşkünlük etti. Zenginler, neden fakirlere böyle yapıyorlar. Onun etkisinin altında kaldım. İki çocuğu okutuyorum, çok zorlanıyorum. Harçlık veremiyorum, zihayat bala. O çocuk hangi yapıyor, hangi ediyor? O büyüklüğünde zorlanıyorum ki… Gene da ayaklarımın üstünde duruyorum, çocuklarım amacıyla. Evlatlarım amacıyla ayakta durmaya çalışacağım.”

“ADALETİN AMIYANE YANLIŞSIZ PARTİLİ OLANLAR İÇİN OLDUĞUNU GÖRDÜM”

CHP’ye bakir uzuv olan benzeri bambaşka vatandaş, duygularını şöyle dile getirdi:

“Aşaği türe için ünsiyet üzere, bu partinin ağır sıklet manada, bundan sonra bu ülkenin başından gitmesi geçişsiz. Adaletsizliği gördüm. Hukuksuzluğu birlikte gördüm. Adaletin basit YANLIŞSIZ Partili olanlar için olduğunu gördüm. Hukukun bile adi DOĞRU Partili olanlar amacıyla olduğunu gördüm.”

“BU MÜCADELEDE BİZ BIRLIKTE AKTİF GÖREV ALMAK İSTİYORUZ”

Eksantrik benzeri bakir örgen ise şöyle konuştu:

“1971 Ankara Bala doğumluyum. Tahminî iki sene öncesine büyüklüğünde MHP’da üyeydim. Ülkenin geldiği durumdan, partimizin politikalarından ortalık, katlanmak zorunda kaldık. 30 arkadaşımızla bu arada. İstifamızı duyan, Bülent Başkanımız; görüşmek istedi. CHP ile ilişik kaygılarımızı, istifham işaretlerimizi; özden şekilde sorduk. Samimi ayrımsız şekilde bizlere cevap verdi ve bizleri kandırma etti. Biz dahi 30 arkadaşımızla beraber, ailelerimizle birlikte unsur olduk. Ülkemizin bu kısık durumundan belde, unsur olup… Partimizde yalnızca üye olarak var olmak istemiyoruz. Bu mücadelede biz bile etken görev kabul etmek istiyoruz…. SELIM Fırka bizi kandırdı, avladı.”

Konuşmaların arkası sıra CHP Genel Başkan Yardımcısı Salıcı, 1000 bakir üyeyi temsilen, vatandaşlara CHP rozetlerini taktı. Partiye kullanılmamış organ olanlar arasında 95 yaşındaki Ayşe Çakırdoğan bile vardı.

Share: