Alparslan Kuytul ve 12 sanığın alıkoyma ve zılgıt iddiasıyla yargılandığı sorun başladı

Çarkıt Furkan Terbiye ve Bakım Vakfı Yöneticisi Alparslan Kuytul’un birlikte aralarında olduğu 9’u mevkuf 13 sanığın hareket insanı Koray Sarısaçlı’nın kaçırılıp alıkonulması ve bire bir doktorun tehdit edilmesiyle ilgilendiren 30 yıl 6 ay ile 38 yıl 6’şar aya büyüklüğünde mütebeddil oranlarda kodes cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Adana 8. Çetin Ukubet Mahkemesi’nde görülen duruşmaya, mevkuf maznun Alparslan Kuytul ve Erol Ardıç ile sair tutuklular E.T, E.E, R.T, U.B, R.B, A.A, ve V.T. bulundukları cezaevinden Curcunalı ve Kaynak Bilişim Sistemi (SEGBİS) yoluyla katıldı. Tutuklanmadan A.B, H.A, Ş.S. ve Y.T. ile avukatları ise duruşma salonunda amade bulundu.

Savunması alınan maznun Alparslan Kuytul, yaklaşık 8 aydır vakfedilmiş bulunduğunu belirterek tıpkı yanlışlık örgütü olmadıklarını öne sürdü.

Kimseye hususiyet dışı aynı komut vermediğini ileri süren Kuytul, “İş insanı Koray Sarısaçlı’nın kaçırılıp alıkonulması yönünde kimseye bire bir egemenlik vermedim. Bu iddiaların hacısı hocası nesep dışıdır. Sav dosyasında müşteki sıfatıyla Koray Sarısaçlı’nın ifadesi yer almaktadır. Bu beyanları kabul etmiyorum. Kimseyi de bu konuda azmettirmedim.” ifadesini kullandı.

Hakkındaki iddialar hatırlatılarak savunması alınan sanık A.B, yakınan hekim Bülent Tümkaya’nın hakkındaki iddialarını kabul etmediğini söyledi.

Kimseden buyruk almadığını ve kimseyi yıldırma etmediğini savunan sanık A.B, “Ben Bülent Tümkaya’yı izleme etmedim. Bu konuya ilgili kimseden egemenlik almadım. Suçlamaları kabul etmiyorum. Beraatime karar verilmesini rica ederim.” ifadesini kullandı.

Beyanların arkası sıra görüşü sorulan Cumhuriyet Altını savcısı, vakfedilmiş sanıkların kâin hallerinin devamına karar verilmesini dilek etti.

Avukat beyanlarının peşi sıra uzaklık kararını açıklanan mahkeme heyeti, özge sanıkların savunmalarının gelecek oturum alınmasına ve vakfedilmiş sanıkların mevcut hallerinin devamına karar vererek duruşmayı 19 Ocak’a erteledi.

Share: