Alex Murdaugh: ABD’li avukat eşini ve çocuğunu öldürmekten üzeri boyu hapse çarptırıldı

MEMLUK’li avukat Alex Murdaugh, eşini ve çocuğunu cani suçundan variyet boyu kodes cezasına çarptırıldı. 54 yaşındaki Murdaugh, cinayetleri milyonlarca dolarlık yolsuzluklarını gizlemek amacıyla işlemekle suçlanıyordu.

Murdaugh’nun avukatlarının kararı temyize götürmesi bekleniyor.

Davada 60 şahit dinlendi ve el telefonu verileri incelendi.

ÇAKER kamuoyunun yakından izlem ettiği cinayetler, Netflix’te üstelik bir dokümanter namına yayımlanmıştı.

“Murdaugh Cinayetleri: Cenup Carolina’da Ayrımsız Skandal” belgeseline laf olan olayda baro üyeliğinden çıkarılan 54 yaşındaki Murdaugh mahkemede günahsız olduğunu söylese da jüriyi ikna edemedi.

Avukatın sav süresince vurguladığı nokta, cinayete dayalı birincil aracısız yegâne ayrımsız kanıt dahi olmaması, cemi suçlamaların tali kanıtlara dayanmasıydı.

Tecrübeli ayrımsız ilçe-ödence avukatı olan Alex Murdaugh, ailesi marifetiyle kurulan ve Cenup Carolina mahkemelerinin beniz yılı aşkın zamandır dolgunca tanıdığı tıpkısı ahbaplık bürosunun başındaydı.

7 Haziran 2021 günü, 52 yaşındaki karısı Maggie ile 22 yaşındaki oğlu Paul’u karı evini çevreleyen degaje arazideki kapik kulübelerinin yakınında geberik olarak bulduğunu bildirdi.

Bir yılı çok bir müddet ölümlerle ilgili tutuklama olmadı, fakat Murdaugh hakkında geçen Temmuz ayında iki kıya, iki kat bile gayret içeren tıpkı cürüm amacıyla silah bulundurma suçlamasıyla sevgili açıldı.

Murdaugh karısı ve oğlunun ölümleriyle ilgisi olmadığında ısrar etti amma savcılık karısını ve oğlunu yakın mesafeden benzeri tüfek ve aynı tabanca ile yayılmak vasıtasıyla öldürdüğünü sav ediyordu.

Hâkim Clifton Newman, savcılığın hastalık ölüm cezası istediğini anlayabildiğini, ancak Murdaugh’ın kendi ailesinin daha belli belirsiz taksirat amacıyla hükümlüleri ölüm cezası ettirdiğini söyledi.

Share: