Akşener: “Birinci tümen çıkacağız ben dahi Başvekil olacağım”

İYİ Öğür Genel Başkanı Meral Akşener, “2023’te yapılacak seçimleri girmek zorunda olduğumuzu bilenleriz. Milletimizin geleceği amacıyla, bu iradeyi kazanmak mecburiyetinde olduğumuzu bildiğimiz, buna inandığımız ve geçmişimiz bugüne kefil olduğu amacıyla bu işi başaracağız.” dedi.

Akşener, partisinin Reze Spor Salonu’nda düzenlediği İl Kongresinde yaptığı konuşmada, gündemdeki konulara ilgilendiren değerlendirmelerde bulundu.

İYİ Tümen’nin 2017’da kurulduğunu hatırlatan Akşener, “Yegâne yegâne alay malay temas biriniz kendi cebinizden harcayarak kent kent gezdiniz. Muğla’birlikte yaptığımız mitingi hatırlıyorum. Orada olanlar sizlerdiniz. Burayı şereflendiren arkadaşlarım karışma olmak üzere gelişigüzel birimiz öyle çalıştık kim sadece ben 43 el gezmişim.” diye konuştu.

Milletin refahını, insanların geleceğini gençlerin umudunu düşündüklerini ve bu nedenle da milliyetçi olduklarını anlatan Akşener, 2017’dahi kurulan İYİ Fırka’nin başarısı amacıyla şehir kent gezdiklerini söyledi.

Akşener, İYİ Öğür’nin seçkin devir ezilenin, haklının, hakkın yanı sıra, haksızlığın, zulmün, zalimliğin karşısında duran bireylerin kurduğu tıpkı siyasal parti olduğunu savundu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Reisi Ekrem İmamoğlu’nun ceza almasında da değinen Akşener, şunları kaydetti:

“İYİ Tümen açısından bakıldığında gündüz tekerrür ediyor. 1998’üstelik Sayın Erdoğan, okuduğu bire bir şiir cihetiyle mahkemeye çıktı ve o mahkemede benzeri şekilde mahkum oldu, görevden gitti ve 3-4 ay civarında kodes yattı. O hapse giderken o Saraçhane’deki bire bir şişman hareketli vardı bende oradaydım. Malum, bizim geldiğimiz vadi haksızlığın karşısında durmaktı. Butlan eden hangi kadar zorlayıcı, hangi kadar acımasız, ne büyüklüğünde korkulu sahibi olursa olsun onun karşısında dikilmektir. Çünkü tığ, milli mücadelenin süresince vadi almış kadın ve erkeklerin iradesinin şekillendiği, işve ettiği insanlarız. Doğduğumuz günden ve kendimizi bildiğimiz günden itibaren tercihlerimiz bu yönde oldu. Sayın İmamoğlu’nun davasının görüldüğü zaman yine oradaydım. 12 Eylül’da kip çok eş ezinç, azap gördü ama o antlaşma de yargıçlar cübbelerine kopça dikmemişlerdi. Bugün şiddet o günden daha vasilik altında. Daha fazla buyruk kumanda zincirinin süresince.”

Türkiye’yi ve milleti canları pahasına caba sevdiklerini belirten Akşener, şu değerlendirmede bulundu:

“2023’te yapılacak seçimleri kaldırmak zorunda olduğumuzu bilenleriz. Milletimizin geleceği amacıyla, bu iradeyi yok etmek mecburiyetinde olduğumuzu bildiğimiz, buna inandığımız ve geçmişimiz bugüne kefil olduğu amacıyla bu işi başaracağız. İddia ediyorum, bu seçimi alacağız. ‘Başbakan Meral, Akşener’ diyorsunuz evet. Bir Numara fırka çıkacağız bende Başbakan olacağım. Onunla bununla anlaşarak değil, onunla bununla kapı arkalarında ünsiyet ederek değil, ondan bundan ayrımsız husus istekle değil, kendimiz irademizle, çalışkanlığımızla, gücümüzle milletimizi ikna ederek bir numara öğür çıkacağız inşallah. Size inanıyor ve güveniyorum.”

Akşener’e konuşmasının peşi sıra oluşum halı armağan edildi. Kongre salonunda çocuklarla ve partililerle ışık çektiren Akşener elan bilahare salondan ayrıldı.

İYİ Öğür Umumi Komutan Yardımcısı Bahattin Batur Erdem’in Meclis Başkanlığını yaptığı ve bulunan İl Başkanı Davut Halk Akmeşe’yle fiks menü yerine gidilen seçimde daha sonradan düşünce kullanma işlemine geçildi.

Share: