Akşener 6’lı masa dahil herkese düzlük okudu: Seçimlerden birinci fırka çıkacağız

İYİ Öğür Genel Başkanı Meral Akşener, Muğla Menteşe Spor Salonu’nda düzenlediği İl Kongresinde yaptığı konuşmada, gündemdeki konulara ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Seçimlerle ilgilendiren çarpıcı açıklamalar işleyen Akşener, kimseyle anlaşmadan bir numara tümen olacaklarını söyledi.

“BİRİNCİ PARTİ ÇIKACAĞIZ, BEN BIRLIKTE BAŞBAKAN OLACAĞIM”

Akşener, “2023’te yapılacak seçimleri vira etmek zorunda olduğumuzu bilenleriz. Milletimizin geleceği amacıyla, bu iradeyi almak mecburiyetinde olduğumuzu bildiğimiz, buna inandığımız ve geçmişimiz bugüne kefil olduğu amacıyla bu işi başaracağız. İddia ediyorum, bu seçimi alacağız. ‘Başvekil Meral, Akşener’ diyorsunuz evet. Bir Numara öğür çıkacağız, ben de Başvekil olacağım. Onunla bununla anlaşarak değil, onunla bununla başlık arkalarında ünsiyet ederek değil, ondan bundan bire bir özdek istekle değil, kendimiz irademizle, çalışkanlığımızla, gücümüzle milletimizi ikna ederek birinci fırka çıkacağız inşallah. Size inanıyor ve güveniyorum.” ifadelerini kullandı.

“İYİ PARTİ AÇISINDAN TARİH TEKERRÜR EDİYOR”

Akşener, sözlerini şu şekilde sürdürdü: “İYİ Öğür açısından bakıldığında çağ tekerrür ediyor. 1998’da Sayın Erdoğan, okuduğu aynı koşma cihetiyle mahkemeye artık ve o mahkemede ayrımsız şekilde mahkum oldu, görevden gitti ve 3-4 kamer civarında hapis yattı. O hapse giderken o Saraçhane’deki bire bir iri hareketli vardı ben da oradaydım. Aşina, bizim geldiğimiz düzlük haksızlığın karşısında durmaktı. Geçersizlik işleyen hangi kadar avcı, ne kadar acımasız, ne büyüklüğünde bati sahibi olursa olsun onun karşısında dikilmektir. Çünkü tığ, milli mücadelenin süresince kayran almış eş ve erkeklerin iradesinin şekillendiği, naz ettiği insanlarız. Doğduğumuz günden ve kendimizi bildiğimiz günden itibaren tercihlerimiz bu yönde oldu. Sayın İmamoğlu’nun davasının görüldüğü dönme gene oradaydım. 12 Eylül’dahi dayanıklı haddinden fazla herif ezinç, işkence gördü ama o zaman üstelik yargıçlar cübbelerine aykırı dikmemişlerdi. Bugün önem o günden daha vasilik altında. Daha çok egemenlik komuta zincirinin ortamında.”

Share: