AKP Artvin Saylav Balta, Mikro İnşaatının Durmasını Değerlendirdi: “Maaliyet Farkındaki Artım, Firma Açısından Çalışmayı Zorlaştırıyordu.

MURAT İSTANBULLU

AKP Artvin Milletvekili Erkan Teber, Artvin Çoruh Üniversitesi bünyesinde, Ilkgüz 2020’bile başlayan sınırlı inşaatının tamamlanamaması ve müteahhit firmanın işi bırakması ile ilgili “Maaliyet farkındaki artım, firma açısından çalışmayı zorlaştırıyordu. Firma işi tezyit etmek, tasfiye etmek zorunda kaldı. İşin devamı üzere bizim de girişimlerimiz sürüyor, baştan ihalesini yaptırabilmek amacıyla” dedi.

AKP Artvin Milletvekili Erkan Balta; Artvin Çoruh Üniversitesi bünyesinde, Eylül 2020’bile başlayan ensiz inşaatının tamamlanamaması, yüklenici firmanın işi bırakmasını değerlendirdi. Gazetecilerin konu ile ilgili sorularına karşılık veren Balta, şunları söyledi:

“Öğrencilerimizin konaklama sorununu fasletmek için gerçekten Artvin ölçeğine bakarak şişman tıpkısı inşaat kendisine planlandı ve başlandı. Geçtiğimiz sene içerisinde 2021-2022 yılı içerisinde. Maaliyet farkındaki çoğalma, firma açısından çalışmayı zorlaştırıyordu. Firma işi artırmak, paklamak zorunda kaldı. İşin devamı için bizim birlikte girişimlerimiz sürüyor. Yeniden ihalesini yaptırabilmek amacıyla.”

Artvin Belediyesi’nin, işi bırakan yüklenici firmaya 19 milyon TL ukubet kestiği yönündeki soruya ise Teber, “Doküman kendisine değil da hikmet adına; belgesini tasdik ihtiyacı duymadık. Söylediğiniz misil 19 trilyon, doğrusu durması ve tasfiyesi filhakika denetimle alakalı tıpkısı akıbet. Bakı sonucunda onlar dahi devam edemeyeceğini söylediler” karşılığını verdi.



Share: