Akıl ölümü gerçekleşen diş hekiminin organları 4 hastaya rüya olacak

Balıkesir’in Bandırma ilçesinde karın ölümü gerçekleşen diş hekiminin bağışlanan organlarıyla Bursa ve Balıkesir’üstelik 4 pestil hayata tutunabilecek.

Trafik kazası sonucu Bandırma Yetişek ve Araştırı Hastanesinin alçak hizmet ünitesinde tedavi altına alınan diş hekimi 66 yaşındaki Kemal Terzioğlu’nun düşünce ölümü gerçekleşti.

Ailesiyle görüşen etibba, organ bağışı amacıyla cevaz istedi. Ailesinin diploma vermesinin arkası sıra Kemal Terzioğlu’nun karaciğeri, böbrekleri ve korneaları aktarım yazmak için alındı.

Anastesi ve Reanimasyon Uzmanı Dr. Yaşamış Hayri Bektaş organ aktarımı ile ilgili gazetecilere şu bilgileri verdi:

“Afiyet camiamızda mufassal yıllar etkin, senelerce bakım veren, ayrımsız zamanda tıpkı keyif çalışanı doktor babası 66 yaşında Kemal Terzioğlu 3 Ekim’üstelik vasıta dışı gidiş geliş kazası, onun akabinde okkalı bakıma aldık. Teneffüs cihazına bağladık, tedavilerini planladık. Görüntüleme yöntemleriyle beyinde kanaması mevcuttu. Ameliyata makbuz, faaliyetler sonrası yine yoğuna bakıma makbuz. İlerleyen zamanda sinir bilimi tablosu fena hâlde geriledi. Sonra ileri muayene yaptık. 5 Ekim’dahi klinik karın ölümü tanısı kondu. Aileye deşifre ettik, karı uzuv naklini akseptans etti.”

Bursa Örgen Koordinasyon Merkezi ile irtibata geçildiğini, aktaran Bektaş, Terizoğlu’nun karaciğerini Bursa Uludağ Üniversitesi, böbreklerini Bursa Acıbadem Hastanesi, kornealarını ise Balıkesir Üniversitesinin rica ettiğini kaydetti.

Bektaş, “Senelerce insanlara felah dağıtan, binlerce insana felah veren Kemal Terzioğlu, sonuç nefesinde bile ailesinin onamı ile diğer insanlara can oldu. Namına Allah’tan rahmet diliyorum. Ailesine başsağlığı dileklerimizde bulunduk. Keşki sistem bu kadar şuurlu olsa, çok insanların organlara ihtiyacı var. Bu konuda henüz hassas davranılması haddinden fazla koskocaman bizde bunun için buradayız.” dedi.

Organları bağışlanan Kemal Terzioğlu’nun Kadın Veladet Uzmanı olarak Mardin Şevket Hastanesinde fariza özne kızı Tapıncak Mungan birlikte “Babam yaşamayı çokça severdi. İnşallah organları başka vücutlarda başka hayatları yaşatacak. Umarım sair vatandaşlara üstelik bu şekilde kat sayı olur.” ifadelerini kullandı.

Share: