Akıbet zaman vukuf: 50 sene hapse çarptırılan çifte cinayet sanığı: Keşke elan uygun bire bir yöntemle çözebilseydim

ZONGULDAK’ta eşinin kendisini aldattığından şüphelenerek kuzeni Sercan Kılıç (36) ile Ferdi Gebedek’i tabancayla çığlık ederek öldüren, eşi N.K.’yi dahi darbeden Ulvi Kılıç’a, 50 sene dam cezası verildi. Nadim olduğunu belirten Büyük Kılıç, “O devir bari daha makul bir yöntemle çözebilseydim. O ahit henüz vukuf olabilseydim bile farklı şekilde çözseydim” dedi.

Olay, geçen sene 25 Mayıs’ta Irtibat Mahallesi, Ulubatlı Hasan Sokak’ta meydana geldi. Eroin işçisi Ulvi Kılıç, kuzeni Sercan Tığ, arkadaşı Ferdi Gebedek ile otomobilde tartıştı. Mürtefi Tığ, tabancasıyla Sercan Kılıç ve Ferdi Gebedek’e şiddetli etti. Sercan Tığ olay yerinde hayatını kaybetti, korkulu yaralanan Ferdi Gebedek ise kaldırıldığı hastanede yaşamını yitirdi. Olayın peşi sıra kaçan Ulvi Tığ, 500 metre uzaklıktaki evinin önünde eşi N.K.’yi darbetti. N.K. komşularına sığınırken, Mehabetli Tığ polis aracılığıyla gözaltına alındı. Tutuklanan Mualla Tığ hakkında ‘bile bile kanlı’ suçundan 2’şer öğün müebbet cezaevi cezası istemiyle ve eşi N.K.’ye cebin bile ‘bilerek yaralama’ suçundan dava açıldı. Davanın geçmiş duruşmalarında Ulvi Tığ ile avukatı eşinin kendisini aldattığından şüphelendiği üzere olayın meydana geldiğini ileri sürerek haksız tahrik indirimi temenni etti. Olayın başında Tığ’a eşi N.K.’yi ‘düşünülerek yaralama’ suçundan sorun açıldı elan bilahare ‘öldürmeye teşebbüs’ suçu oluştuğu gerekçesiyle iddianamede fark yapıldı.

Zonguldak 3’üncü Çetin Ukubet Mahkemesi’nde görülen serencam duruşma amacıyla çevre ve avukatlar salonda amade bulunurken, Şanlı Kılıç SEGBİS vasıtasıyla duruşmaya cezaevinden katıldı. Celse ortada mütalaasını açıklanan savcı, Yüksek Tığ’ın Sercan Tığ ve Ferdi Gebedek’i ‘bile bile cani’ ile eşi N.K.’yi öldürmeye girişim suçlarından haksız tahrik indirimi uygulanarak değişik cezalandırılmasını istedi. Sercan Kılıç ile Ferdi Gebedek’in yakınlarının avukatları haksız kımıldatma indirimine itiraz ederek mütalaaya cebin müddet istese dahi itirazları mahkemece reddedildi. Mütalaaya cebin konuşan Ferdi Gebedek’in eşi D.G. “Usa Vurma sırasında telefon ve HTS kayıtları incelendi, şahitler dinlendi Ancak maznun ile eşim beyninde bağlantı kurulamadı. Haksız kımıldatma indirimini reddediyor. Genişlik aheste şekilde cezalandırılmasını istiyorum. Biz mahkemenin adaletine güvendiğimiz için haykırmıyoruz, bağırmıyoruz diye sanmasın kim içimiz yanmıyor. İki yaslı iki dünyada da yakasındadır. Türe yerini bulsun” dedi.Mütalaanın açıklanmasından sonradan hezel verilen maznun Uca Tığ, “Yaşananlar değer incitici ve ızdırap durumlar neticesinde ateş aynı görüngü gerçekleştirmiş oldum. O ahit bari henüz akla yatkın tıpkı yöntemle çözebilseydim. O ahit henüz marifet olabilseydim da ayrımlı şekilde çözseydim. Pişmanım” diyerek konuştu.

Taraf avukatlarını da dinleyen murafaa heyeti, Mürtefi Kılıç’a Ferdi Gebedek’i düşünülerek öldürme suçundan müebbet verip, nahak kımıldatma ve takdiri indirim uygulanarak 15 sene mahbes cezası verildi. Sercan Kılıç’a karşı birlikte bile bile kanlı suçundan müebbet hapse mahkum edilen Yüksek Tığ, takdiri indirim ile 25 sene mahpushane cezasına çarptırıldı. Mürtefi Tığ’ın eşine cebin öldürmeye adım suçundan müebbet suçun adım aşamasında kalmasından muhit ve takdiri indirim ile 10 yıl 10 ay hapis cezasına karar verildi. Yüksek Kılıç karşı toplamda 50 sene 10 kamer mapushane cezasına hükmedildi.

Share: