Akıbet zaman: Galatasaray’da Alexandru Cicaldau ve Olimpiu Morutan gerçeği ortaya artık! Gheorghe Hagi’den alıntı açıklaması…

Sonuç dakika haberleri: Galatasaray’da geçmiş başbuğ Burak Cevahir ve teknik yönetmen Fatih Terim’in ‘Gençlik Projesi’ kapsamında kadroya kattığı Alexandru Cicaldau ile Olimpiu Morutan, muhtemel performansı gösterememişti. Taraftarların tayf kırıklığına uğradığı iki futbolcu amacıyla gelen tekliflerin zerrin – kırmızılı kulüp vasıtasıyla değerlendirildiği sav edilmişti.

Galatasaray’ın söylence futbolcularından Gheorghe Hagi’nin Alexandru Cicaldau ve Olimpiu Morutan’ın zerrin – kırmızılı takıma transferlerinde yüce alım çalım oynadığı öne sürülmüş, sarı – kırmızılı taraftarlar ise oyuncuların performansı sonrasında Rumen teknik direktöre aksülamel göstermişti.

“BU TRANSFERLERE BEN HİÇ KARIŞMADIM”

Cicaldau ve Morutan transferlerinde rastgele şan oynamadığını Sabahleyin Spor’a rapor fail Hagi, “Cicaldau ve Morutan haddinden fazla yetenekli oyuncular. Ama ikisini de Galatasaray’a ben önermedim ve transferlerine on paralık karışmadım. Ben çabucak özlük akademimde yetişen ve kulübüm Köstence’deki oyunculardan sorumluyum.” dedi.

TAKIMDAN AYRILMA İHTİMALLERİ YÜKSEK

Galatasaray’a toplamda 11 milyon euro’luk bonservis bedeliyle transfer edilen iki oyuncunun zaman başında takımdan ayrılacağı öne sürülüyor.

CICALDAU: 39 KARŞILAŞMA – 4 GOL – 4 ASİST

Geride bıraktığımız sezonun başında Craiova’dan 6.5 milyon Euro’ya zerrin – kırmızılı takıma katılan Alexandru Cicaldau ile 2026 sonuna büyüklüğünde sözleşme yapıldı. Yıllık 1 milyon Euro kazanan 25 yaşındaki itidalli saha, görev yaptığı 39 maçta 4 gol – 4 asistlik bire bir performans sergiledi.

MORUTAN: 33 MAÇ, 3 GOL – 5 ASİST

FCSB’den 3.5 milyon euro bonservis bedeliyle para aktarımı edilen Olimpiu Morutan ise 5 yıllık kontrata imza atmıştı. Kulüpten 600 bin euro mahiye alan 23 yaşındaki Romanyalı mutedil saha, sarı-kırmızılı ekipte 33 maçta 3 gol, 5 asistlik takat sınırı ortaya koydu.

ANASAYFAYA ÇALMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Share: