AİÇÜ’de 24 Teşrinisani Öğretmenler Haset kutlama programı

Balkı İbrahim Çeçen Üniversitesinde (AİÇÜ), öğrenme sürecinin yer oylumlu aktörlerinden biri olan öğretmenlere adanan 24 Teşrinisani Öğretmenler Günü münasebetiyle tebrik kartı programı gerçekleştirildi.

AİÇÜ Yetişek Fakültesi ile Ağrı İl Milli Yetişek Müdürlüğünün ortaklaşa düzenlediği, AİÇÜ Recep Tayyip Erdoğan Ekin ve Kurultay Merkezi Osmanlı Konuşma Salonu’nda gerçekleştirilen programa, AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Felaket’un yanında Dert Valisi Dr. Osman Varol, Balkı Şehremaneti Komutan Vekili Ayten Karakoç, AİÇÜ Rektör Yardımcısı ve Eğitim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Şimşek, Ağrı İl Milli Yetişek Müdürü Hasan Kökrek, İl Protokolü, öğretmenler, akademik ve yönetsel personeller ile öğrenciler katıldı.

Konferansın açılışında mütekellim AİÇÜ Rektörü Prof. Dr. Abdulhalik Sıkıntı, “Canan öğretmenler sizler geçmişimizin, bugünümüzün ve yarınlarımızın şekillenmesinde afi oynayan haddinden fazla eşsiz teferruat insanlarısınız. Öğrenmenin tarihine baktığımızda önce sarıklı Hz. Adem’e bilgiyi Rabbimiz öğretmiştir. İlk emri “oku” olan tıpkısı dinin mensubu namına herhangi bir ahit öğrenmeye yıldızlı olmalıyız. Sizler, Rabbimizin muhatap aldığı zümresiniz. Örneğin Lahut kitabımız Kur’an-ı Kerim’bile düzlük kayran “Deki, On Paralık bilenlerle bilmeyenler bir peki mu”, “Deki, Cenabıhak, içinizden inan edenlerin ve kendilerine ayrıntı verilenlerin derecelerini yükseltir” ayetleri işinizin önemini ortaya koymaktadır. Temas zaman evlatlarımıza ilim ve zeki öğreten öğretmenlerimiz, icra ettikleri lahut meslekleriyle kabaklık karşısındaki yeryüzü nazik engeldir. Bire Bir hayat şekli olan öğretmenliği icra eden öğretmenlerimiz, evlatlarımızın kişiliğinin düz yazı edilmesinde heybetli bir role sahiplerdir. Bu noktada biz eğitimciler bile denk adam almak zorundayız. Çokça nazik ayrımsız sarıklı adına akseptans ettiğim rahmetlik Nurettin TOPÇU, ‘Öğretmen, insanoğlunu beşikten mezara büyüklüğünde götürüp doğrulama fail, dünyanın sunu balaban mesuliyetine sahip insandır. karakterimizin yapıcısı, hayatı yaşamayı değil ona hizmeti tercih fail fedakar insanlardır’ ifadeleri ile bu kocaman görevi anlatmaktadır. Bütün bu görüşlerin muallimlik mesleğinin neden kutsal aynı çığır kendisine görülmesi gerektiğini açıklar benzeri mahiyette olduğunu düşünüyorum. Bizler birlikte akademisyenler yerine eğitim bilimi camiasının birer üyesi ve birer öğretmeniz. taşkın hızda mütebeddil, dönüşen ve gelişen dünyada bizim dahi kendimizi yenilememiz zorunluluğu kendini ortaya koymaktadır. Teknolojiyle bağırsak içe eski günümüz dünyasına adapte olabilmemiz için çok çalışmamız lazım. Sevgili öğretmenlerimize müteveccih Tezli ve Tezsiz Faziletkâr Lisans programları için da say başlattığımızın müjdesini atfetmek istiyorum. Bu duygularla ebediyete irtihal eden ve görevi başında şehit düşen öğretmenlerimize Tanrı’tan rahmet, görevdeki meslektaşlarımıza afiyet, hakkaniyet ve başarılar diliyor, cemi öğretmenlerimizin 24 Teşrinisani Öğretmenler Günü’nü kutluyorum” diyerek konuştu.

Veca Valisi Dr. Osman Varol, “Eğitim Bilimi, insanoğlunun varlığını sürdürmesi üzere muktezi olan sunma anne alanlardan biridir. Bu alanın icra edilmesinde sunu eke payı öğretmenler ve öğrenciler oluşturmaktadır. Bugünün dünyasında Ülkemizin sözü geçen aynı konuma gelmesinde öğretmenlerimizin yeri yadsınamaz. Öğretmenlik, Ülkemizin her alanda gelişmesi için vacip insan kaynağının yetişmesinde sunma kebir göreve ehil meslektir. Hatta öğretmenlerimizin bizim arz mefret amme görevlimiz olduğunu düşünüyorum. Öğretmenlik mesleği çokça kuvvetli ve kıymetli tıpkısı meslektir. Kuvvetli diyorum çünkü tıpkı sarıklı dokunuşu ve biraz yoğunlaşmasıyla bire bir toplumun geleceğini siyahla parafin kadar değiştirebilir. Hele bu hafta içerisinde mendebur bire bir yıldırı saldırısında hayatını kaybeden o gepegenç öğretmenimiz ilkin görünmek üzere ebediyete irtihal fail kül öğretmenlerimize Allah’tan yağmur diliyor, parçalanmamış öğretmenlerimiz gününü kutluyorum” diye niteleyerek konuştu.

AİÇÜ Rektör Yardımcısı ve Eğitim Bilimi Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Önder Şimşek, “Öğretmenlik, şerif, kutsi ve özveri talip tıpkı meslektir. Öğretmenler gününü çabucak benzeri günle tebrik etmek yeterli değildir. Eğitim Bilimi Fakülteleri öğretmen yetiştiren kurumlardır. Okullarımız ise hoca ile öğrencinin buluştuğu balaban mekanlardır. Öğretmenleri yetiştiren Eğitim Bilimi Fakülteleri ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki bağı henüz üstelik pekiştirmek adına bir tören düzeni imzalayacağız. Canla başla çalışarak geleceğimizin nesillerini yetiştiren kızıl öğretmenlerimizin Ülkemizi modern uygarlık seviyesine tart amacında fedakarlık göstereceklerinden eminim. Bu duygularla ebediyete irtihal eden ilkin Başöğretmenimiz Gazi Mustafa Eksiksizlik ATATÜRK koyulmak amacıyla mecmu öğretmenlerimizi rahmetle anıyor, çalışmalarını sürdüren öğretmenlerimizin gününü kutluyorum” diyerek konuştu.

Dert İl Milli Eğitim Bilimi Müdürü Hasan Kökrek, “Başmuallim Gazi Mustafa Eksiksizlik Atatürk’ün ‘Milletleri kurtaranlar bekâr ve ancak öğretmenlerdir’ sözünün ışığında geceyi gündüze adam yilbik düşün, ayar ve kitap reprodüksiyon noktasında ceht gösteriyoruz. Geçmişten mevrut birikimimizi bugünün ilmî gerçekleri ve insani değerleriyle yoğuruyoruz. Eğitim Bilimi faaliyetinin yürütülmesinde şakkadak çok oyuncu olmasına rağmen esas aktör öğretmenlerdir. Medeniyetimizin mimarı öğretmenlerimiz Şike Bayrağın gölgesinin düştüğü temas yerde bilgiyi görgüyü, iyiliği, sevgiyi, hoşgörüyü ve barışı işleyerek yarının müreffeh ve işlek Türkiye’sini inşa ediyor ve edeceklerdir. Çocuklarımız ve gençlerimiz günümüz dünyasında yaşanan kültürel erozyona cebin milli ve manevi değerlerimizle alın koyacaklardır. Bu duygularla öğretmenlerimizin gününü kutluyorum” diyerek konuştu.

AİÇÜ Yetişek Fakültesi ile Ağrı İl Milli Terbiye Müdürlüğü Arasında İmzalanan Balaban Protokol

Programda, Terbiye Fakültesi ile Ağrı İl Milli Eğitim Müdürlüğü arasında bilimsel gayeli organizasyonlardaki deneyimlerin ve yetişek-tedris konularındaki anlayışların Veca’bile kâin okullara ve öğretmenlere aktarılmasına imkan sağlayan iş birliği protokolü imzalandı.

Program, suret sergisi açılışı, sinevizyon gösterimi, saz dinletisi, adaylığı kaldırılan öğretmenlerin kasem töreni ve zor öğretmenlere plaket takdimi, fotoğraf, koşma ve kâtiplik yarışmasında dereceye girenlere ödüllerinin verilmesi ile sona erdi. – AĞRI

Share: