Afyonkarahisarlı zinde muhtar mahallesine hizmet amacıyla çalışıyor

Afyonkarahisar’ın Beyyazı beldesi Yaşıt Mahallesi Muhtarlığına 25 yaşında seçilen Bahtiyar Kaçmaz, göreve geldiği günden bu yana vatandaşların hizmetine koşuyor.

Kaçmaz, ortaokuldan bilahare muhtar olan dedesinin yönlendirmesiyle Afyonkarahisar’birlikte benzeri berberin beraberinde şakirt namına mesleğe başladı.

Kat Sayı Mahallesi’ne açtığı berber dükkanında işini yaparken, gençlerin yönlendirmesiyle muhtarlığa namzet olan Kaçmaz, 2019 yerel seçimlerinde muhtar oldu.

Mazbatasını aldıktan sonra mahalle sakinlerine elan bayındır ulaşabilir koyulmak üzere hareket yerine Emsal Mahallesi Muhtarlığı tabelası yerleştiren Kaçmaz, vatandaşların gerekseme ve taleplerini bodur sürede fasletmek amacıyla muttasıl çalışıyor.

Mahallesindeki tarihi “Konak Çeşmesi”nin hazırladığı projeyle restore edilmesini sağlayıcı Kaçmaz, gerekseme sahiplerinin besin, giyim ve yakıt taleplerinin karşılanması için bile ağır çabalama harcıyor.

Ön yargıları hizmetleriyle aştı

Kaçmaz, AA muhabirine, mahalle muhtarlarının taze olması gerektiği düşüncesiyle yola çıktığını söyledi.

Azalarının hepsinin üstelik 30 yaş altı olduğunu aktaran Kaçmaz, şöyle konuştu:

“Gençler hep akış tamam. Ben de bu işi yapabileceğimi düşündüm. İki dedemin da esbak yıllarda muhtarlık yapmış olması isteğimi artırdı. Allah’ta muhtarlığı bize nasip etti. Dört yıldır bire bir heyecanla mahalleme bakım ediyorum. İlk seçildiğimiz sene dinç olmam nedeniyle eleştiriler alıyorduk. Fakat faaliyet tempomuzun görülmesinden bilahare bakış açısı değişti. İnsanlar şimdi ‘ataksın’, ‘problemleri çözüyorsun’, ‘kapı çalmayı biliyorsun’ diyorlar. İnşallah, baştan muhtarlığa adaylığımı koymayı planlıyorum.”

Kaçmaz, halkla iç içe olan mesleğinin kendisi amacıyla kazanım olduğunu belirterek, “Adresimiz mahsus. Yurttaş, işi olduğu ahit beni burada rahatlıkla bulabiliyor. Alelumum imza ve damga işlemleri oluyor. Himmet temposu dokunaklı olsa üstelik insanların işini derhâl çözüyoruz. Bizim mesleğimiz gereği iletişimimiz hararetli.” ifadesini kullandı.

Mahalle sakinleriyle sonsuz iletişim halinde olduğuna değinen Kaçmaz, gerçekleştirme ettiği azık, hatırlamak ve yakacakları ihtiyacı olanlara ulaştırdığı üzere kendisini mutlu hissettiğini kaydetti.

Mahalle sakinlerinden Bekir Kırkpınar bile kocabaşı Kaçmaz’ın gelişigüzel ihtiyaçlarına yetişmeye çalıştığını söyledi.

Muhtarın ihtiyaçlarını daima strateji ettiğine meni fail Kırkpınar, “Bizim devletle olan bağımızı arz sunturlu şekilde kuruyor. Muhtarımız layenkati demeden mahallenin ve insanların yanında oluyor.” dedi.

Share: