Afyonkarahisar’da kar yağışı etkili oldu

Afyonkarahisar’da kar yağışı etkili oldu

AFYONKARAHİSAR – Afyonkarahisar’ın Şuhut ilçesinde tafsilatlı süredir bitmeme fail kulaklığın arkası sıra bu gün yağan kar yurttaş ve çiftçilerin yüzünü güldürdü.

Afyonkarahisar’ın kışın en korkulu geçtiği ilçelerden birisi olan Şuhut ilçesinde kar yağışı enerjik oldu.

Sabah işe müracaat etmek üzere evden çıkan kaymakamlık halkı ise kar yağışını görünce sangılık yaşadı. Kar yağışı ile gelişigüzel albeni sıcaklığı ise nakıs derecenin altına düştü.

Kar yağışının heyecanını hareketli Berke Aldanmaz isimli ilçe sakini “Şuhut ilçesinde yağan kar yağışı hep çiftçilerin ve herkesin yüzünü güldürdü. Allah bilcümle temas yere herkese bu şekilde kar versin. Seçkin düzlük kuraklık geçiyordu Tanrı’ıma binlerce şükür olsun kim çiftçilerimizin yüzü aynı el henüz güldü. Haddinden Fazla heyecanlıyız kar yağışından” dedi.

Fikri Tanrıkulu ise “Vallahi mutluyuz çiftçilerimizin yüzü güldü yani bereket. Torunlar demincek okulda gördüm kar oynuyor mesela ne bileyim ayrıntılı zamandır bekliyorduk bu güzelliği. Albeni çok domuzuna epey çiftçilerimiz bahtiyar teferruatlı zamandır bekliyorduk bunu Allah’ımıza şükür” diyerek konuştu.

Öte yandan, ilçede kar yağışının aralıklar devam etmesi bekleniyor.

Share: