AFYONKARAHİSAR – Vali Kübra Güran Yiğitbaşı, “Tapu Doğrulama Töreni” katıldı

Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı ile milletvekilleri, merkeze ilişkin Kocatepe beldesindeki “Tapu Teyit Töreni”ne katıldı.

Yiğitbaşı, Kocatepe Belediyesi Düğün Salonu’ndaki törende, Türkiye Şişman Budun Meclis’inde özel kanunla çıkarılan tapuların herkese adamakıllı hayır temennisinde bulundu.

Devletin seçkin konuda yaşanan mağduriyeti çözdüğünü aktaran Yiğitbaşı, şöyle konuştu:

“Kocatepe beldesinde uzun yıllar yaşanan mağduriyet vardı. Atalarınızdan kalma yerey ve yerleşim yerlerinin tapularını alamıyordunuz. Ancak bugünkü törenimiz devletimizin büyüklüğünü gösteriyor. Vatandaşın adalet ve hukukunun teslimi noktasında ne büyüklüğünde kırılan ve özen gösterildiğinin örneğidir. Ihtimal, Türkiye tarihinde çok bir iki tıpkı yaşanmıştır. Yasa maddesiyle vatandaşın mağduriyetinin çözümü konusu. Tığ, bunla gurur duyuyoruz. Devletimiz değme ahit var olsun. Daha de gücüne vahim katsın inşallah.”

-“Bu konuyu çözen Recep Tayyip Erdoğan’dır”

DOĞRU Öğür Afyonkarahisar Saylav Veysel Eroğlu dahi Balaban Taarruz Savaşı’nın yaşandığı Kocatepe ile Dumlupınar arasının 1981 yılında Kabine kararıyla Başkumandan Milli Parkı ile sit alanı namına zar edildiğini hatırlattı.

Durum böyle olunca Kocatepe beldesinde kimseye tapu verilmediğini aktaran Eroğlu, şöyle konuştu:

“Burada kadastro çalışmalarında de bu bahis çözülemedi. Bakanlığım döneminde de bu konu amacıyla ne yapacağız diye niteleyerek sorduk? ‘Yerleşik alanların milli park yeri içerisinden çıkarılması ile TBMM’den özel ayrımsız yasa çıkarılması lazım’ dediler. Konuda küçük kırılan. Tığ, 2016 aldığımız kararla sizin yaşadığınız yerleşme alanlarını milli otopark içerisinden çıkardık. Çok ağırlık oldu amma TBMM’den bile özel bir kanun çıkardık. Esasta bu konuyu çözen Recep Tayyip Erdoğan’dır.”

Programda, DOĞRU Parti Afyonkarahisar milletvekilleri Yüksek Özkaya, İbrahim Yurdunuseven ve Kocatepe Belediye Başkanı Abdullah Polat meşveret yaptı.

Törene, Afyonkarahisar Şehremini Mehmet Ağabey, DOĞRU Öğür Afyonkarahisar İl Başkanı Hüseyin Ceylan Uluçay, kat müdürleri ve vatandaşlar katıldı.

Konuşmaların ardından 182 doğruluk sahibine tapuları dağıtıldı.

Share: