AFYONKARAHİSAR – Kadın müteşebbis çap desteğiyle kurduğu tesiste ürün ve sebzelerden atıştırmalık üretiyor

Afyonkarahisar’ın Sultandağı ilçesinde hayat dolu Sibel Sarı, Tarım ve Orman Bakanlığından aldığı armağan desteğiyle kurduğu sonuç ve göveri kurutma tesisinde ürettiği atıştırmalıklarla ev bütçesine ulama sağlıyor.

Tokat Gaziosmanpaşa Üniversitesi Ziraat Fakültesinden 2009’dahi çıkışlı olan 34 yaşındaki Solgun, ayrıntılı yıllar özel sektörde becerikli pozisyonunda çalıştıktan bilahare mühendis olan eşinin desteğiyle Tarım ve Orman Bakanlığının “Kırsal Kalkınmada Eksper Başkaları Projesi”hangi başvurdu.

Hazırladığı “Ürün ve Sebze İşleme Projesi” kabul edilen Zerrin, bakanlıktan 2022’nin haziran ayında 100 bin lira teberru desteğine adalet kazandı.

Yeşilçiftlik beldesindeki evlerinin altındaki 80 metrekarelik dükkana işletmesini kuran Zerrin, semere ve göveri işlemek amacıyla araba ve ekipman satın aldı.

Ürünün seçme aşamasında emeği var

Solgun, AA muhabirine, zat işini kurmak üzere verilen fırsatı çap desteğiyle değerlendirdiğini söyledi.

Beldedeki 20 dekarlık arazide domates, biber, patlıcan ve fasulye ekimi yaptığını belirten Soluk, şöyle konuştu:

“Sultandağı ilçemiz sonuç diyarı olduğu üzere incelmemiş madde artağan ve kıymet aralıkları çok makul. Organik yemiş ve sebzeleri kurutmaya başladık. Şu anda meyvelerden ürettiğimiz metin çerez ve kurutulmuş sebze satışlarımızı internet üzerinden yapıyoruz. Kurduğum bu aha muvaffakiyetli olduğum için çokça mutluyum. İşlerim gayet bereketli gidiyor. İlerleyen zamanda işimi elan da büyütmeyi planlıyorum. Hedefim sıkı dışı ve Avrupa pazarına yapıt alışmak başkaca bu konuda görüşmelerimiz başladı. Bunu bile inşallah başaracağım.”

Kuruttuğu 13 cins semere ve sebzenin satışını yapıyor

Solgun, kâr ve sebzelerin likidasyon, akçakesme, kurutma ve paketleme işlemlerinde çalıştırdığı 4 kadına da mülk kazandırdığı amacıyla mutlu olduğunu dile getirdi.

Kuruttuğu ürün ve sebzeleri mevsiminde satın aldığına değinen Zerrin, “Bizim amacımız nitelikli ve ekincilik ilacı sıfır ürünleri kurutup satmaktı. Haddinden Fazla şükür, domates, gailesiz fasulye, erik, portakal, elma, vişne, kirazın üstelik aralarında meydan aldığı 13 ürünü kuruttuk. İnternet üzerinden satışını yapıyoruz. İlerleyen süreçte dükkandan gayrimuntazam satışımız birlikte olacak.” dedi.

Solgun, cesaretinin eksantrik kadınlara bile eş olduğunu ve ölçüm edildiğini söyledi.

Projesine armağan desteği veren Tarım ve Orman Bakanlığı yetkililerine teşekkürname fail Zerrin, “Kurduğum işletmede ürettiğim sağlıklı çerez ve kurutulmuş sebzelerden çok şükür mal kazanıyorum. Hem birlikte çevremdeki kadınlar ile dostlarıma üstelik servet kazandırıyorum. Bölgenin meyve ve sebzesine eklenmiş derece katmaktan mutluyum. Bu işi henüz birlikte imar etmek için enerjim, bana bindi olan eşim ve ailem var. Bindi verip, cesurluk kazandırdığı için devletimden Cenabıhak razı olsun.” ifadelerini kullandı.

Share: