AFYONKARAHİSAR – “6. Millî Kümes Hayvanları Yarışması” sona erdi

Afyonkarahisar’ın Sandıklı ilçesinde Türkiye Bezgi Tavukları ve Bostan Hayvanları Federasyonu eliyle bu yıl 6’ncısı planlı Millî Kümes Hayvanları Yarışması armağan töreniyle akıbet buldu.

Sandıklı Tevhit Sanayi Sitesi’ndeki ayrımsız fabrikada planlı yarışmada, tavşan, şaşkın, güvercin, tavuk ve horozlardan oluşan 1500’e mail hayvan yarıştı.

Ziyaretçilerden kırıcı rabıt gören etkinlikte 90 ile 97 fakül arasından puanlanarak ödüllendirilen hayvanların sahiplerine Türkiye Şampiyonluğu, ikincilik, üçüncülük ve onursal yürek ödülleri verildi.

Sandıklı Kaymakamı Mehmet Sülün tavuk deyince aklına elden beş altı tür geldiğini, oysa etkinlikte metanetli haddinden fazla garip gördüğünü belirterek, “Buraya gelen insanlar, torunlar, hanımefendi ve beyler imdi ego eminim ki hayvanlara çokça daha farklı aynı gözle bakacaklar.” dedi.

Belediye Başkanı Mustafa Badiye, “Bu organizasyonun 6’ncısının Sandıklı ilçesinde düzenlenmesi bizleri ziyadesiyle kıvançlı etti. imdi ki süreçlerde üstelik desteğimizi daha çok yaparak sizlerin yanında olmaya bitmeme edeceğiz. Bu açar ile bu iyicene organizasyonda emeği geçenleri canı samimi kutluyor ve kutlama ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Türkiye Süs Tavukları ve Bahçe Hayvanları Federasyonu Başkanı Özcan Ağır Sıklet ve Sandıklı Bezgi Tavukları yetiştiricileri Cemiyet Başkanı Yüce Keder birlikte organizasyona ağır katılımın olmasından duydukları memnuniyeti dile getirdi.

Share: