AFAD, Ardahan’daki depremin arkası sıra ıslah çalışmalarının sürdüğünü bildirdi Açıklaması

Facia ve Acil Uzanım Yönetimi Başkanlığı (AFAD), Ardahan’ın Göle ilçesinde 27 Eylül’birlikte meydana gelen depremin peşi sıra sürdürülen iyileştirme çalışmaları kapsamında, bölgede toplanmış 234 personel ve 52 aracın görev yaptığını bildirdi.

AFAD’dan yapılan mukayyet açıklamada, Ardahan’ın Göle ilçesinde 27 Eylül’de saat 17.08’bile meydana mevrut 5 büyüklüğündeki depremin ardından toplanmış 190 artçı yer sarsıntısı olduğu belirtildi.

Depremde 3 kişinin yaralandığı hatırlatılan açıklamada, bölgede AFAD, Güllabi, İtfaiye, Türk Kızılay, İl Özel İdaresi, İl Keyif Müdürlüğü ile Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı İl Müdürlüğünden hep 234 personel ve 52 aracın fariza yaptığı kaydedildi.

Açıklamada, bölgede hesaplı çalışmalara destek isnat etmek amacıyla AFAD’dan ayrımsız daire başkanı ile 2 personelin görevlendirildiği belirtilerek, “Evleri hasar fariza vatandaşlarımız amacıyla bölgeye toplam 415 keçe irsal edilmiş¸ olup 355 çadırın kurulumu tamamlanmıştır. Bölgeye antrparantez 1 Ekim’da Malatya İl Kıran ve Ivedi Uzanım Müdürlüğünden 100 taşımalık gönderme edilmiştir. Türk Kızılay tarafından, ihtiyaç sahiplerine 2 bin 850 ikramlık, 3 bin 150 akarsu, 5 bin 50 içecek, 2 bin 200 nevale ve 2 bin 290 şahsiyet çorba dağıtımı yapılmıştır.” bilgisi paylaşıldı.

Psikososyal destek ekiplerinin üstelik çalışmalara başladığı anlatım edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

“Hep 39 sekmen konuşma edilerek 346 vatandaşa psikososyal destek hizmeti verilmiştir. Hasar tespiti için Mekân, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığımız koordinasyonunda 15 şalter ve 42 beceri personel ile facia etkisi tespit çalışmaları başlatılmıştır. Bölgeye 500 bin liralık ivedili arkalama ödeneği aktarılmıştır. Göle Kaymakamlığı İlçe Toplumsal Yardımlaşma ve El Birliği Vakfı Başkanlığı eliyle depremden zarar gören 99 haneye besin kolisi yardımı işlenmiş, 93 haneye de evre başı 3 bin teklik nakdi arkalama yapılması için değişmeyen alınmış, ödeme işlemlerine başlanmıştır.”

Share: