Adana’da sosyal hane umudu! Yurttaş 6 bin 356 kat için mufassal kuyruklar oluşturdu

Cumhurbaşkanı Recep Ayıplama Erdoğan, Cumhuriyet Altını tarihinin sunu iri sosyal basamak projesinin detaylarını geçtiğimiz günlerde kamuoyuyla paylaştı. Daraç gelirli aileler için TOKİ, bir tane seferde 250 bin basamak düz yazı edecek.

BAŞVURU SAYISI 1 MİLYONA YAKLAŞTI

Sektör temsilcileri, nesir edilecek olan konutların inşaat sektörüne kuşkusuz aynı sıkıntı oluşturacağına dair değerlendirmede bulunurken, vatandaşlar ise bu projeden belde heyecanlandıklarını söyledi. 81 ilde vatandaşların bati rabıt gösterdiği projede şimdiye kadar 900 binden fazla müracaat yapıldı. Başvurular 31 Ekim’e büyüklüğünde sürecek.

UZUN KUYRUKLAR OLUŞTU

Başvurular zımnında birçok ilde bankalarda ATM’lerde uzun kuyruklar oluştu. Başvuru üzere gelenler ise bu projeyle aile sahibi olabilecekleri amacıyla ateşli olduklarını tabir ettiler. Cumhuriyet tarihinin en iri sosyal bölük projesi olarak tanıtılan düzentileme, Adanalıları de heyecanlandırdı.

6 BİNDEN FAZLA EV YAPILACAK

6.356 toplumsal konutun mensur edileceği Adana’dahi suret Seyhan-Yüreğir ve Çukurova ilçelerine 4 bin 100, Sarıçam’a 800, Yumurtalık’a 300, İmamoğlu ve Kozan’a 500’er, Tufanbeyli’ye ise 156 göz yapılacak. Adana’nın proje kapsamında, Türkiye genelinde önceki 7’da olduğunu kaydeden Doğu Akdeniz İnşaat Müteahhit Birlikleri Federasyonu (DAİMFED) Başkanı Mustafa Karslıoğlu, “Hep dünyada içtimai teavün, toplumsal konut cansız durumdayken, Cumhurbaşkanı’mızın açıklaması, yüreğimize akarsu serpti. Mekân illerimizde Kahramanmaraş’ta 2 bin 600, Mersin’da 3 bin 300, Osmaniye’de 1600, Hatay’dahi ise 4 bin 500 toplumsal konut yapılacak. Adana’mız, yer illerimize oranla yöre planda tutulmuş” diye konuştu.

“HEYECANLA BEKLİYORUZ”

Proje sebebiyle daha başlangıçta tapusu olmayanların aile sahibi olabileceğini aktaran Karslıoğlu, rakiplik ortamı da gelişeceği için emlak sektöründeki fiyatların zir çekilebileceğini söyledi. Vezneci uğrunda ara muntazır Hanım Caymaz (65) ise elan evvel çok kez TOKİ’ye başvuru yaptığını fakat ad çekme çekimlerinde kendisine daire çıkmadığını belirterek, “Heyecanla bekliyoruz” dedi.

Şeyma Yeşil (20) dahi proje kapsamında konutların yüzde 20’sinin gençlere ayrılmasından mutlu olduğunu söyledi.



Share: