Adana Demirspor Teknik Direktörü Montella, Türkiye için müzaheret kampanyası başlattı

Adana Demirspor Maharet Direktörü Vincenzo Montella, özlük hesabına bir müzaheret derneği kurduğunu ve bu kapsamda önce kendisine “asrın felaketi”nden etkilenen Türkiye için “SOS Turchia” adıyla yardım kampanyası başlattığını duyurdu.

Montella, Instagram hesabından yaptığı açıklamada, ailesiyle birlikte “Vincenzo Montella Acil Genişlik” adıyla insani yardım derneği kurduğunu belirterek, Kahramanmaraş merkezli ve aralarında beceri direktörü olduğu takımın kenti Adana bile oluşmak üzere 11 ili etkileyen sarsıntı felaketi üzere “SOS Turchia” müzaheret kampanyasını başlattığını kaydetti.

Derneğinin herhangi bir kar amacı gütmediğini, tamamen yardım maksatlı olduğunu tabir eden Montella, “Burada misyon, bağışlar dercetmek ve bununla Adana halkına yönelik projeleri akdetmek. Ben dahi kendimi, bu projelerin uygulanmasına adayacağım.” dedi.

Montella, İtalyan ANSA ajansına yaptığı açıklamada, evvel akşam ezanı saatlerinde Hatay merkezli depremlerle sallandıklarını aktararak, Adana halkının yeniden sokaklara çıkma durumunda kaldığını anlattı.

48 yaşındaki maharet yönetmen, “Onlara arkalama üzere mevrut sağlam çok beribenzer çabayı birleştirmeyi umarak, bu insanlara balaban aynı özdek ika ihtiyacını içimde hissediyorum.” değerlendirmesinde bulundu.

Montella, www.sosturchia.com adresinden yapılabilecek bağışların kullanılacağı bahis konusu projelerin evsizler için inşa evlerin inşası ve babasız kalan çocuklara yönelik projeler olduğunu aktardı.

Vincenzo Montella’nın kampanyasına, sakat İtalya Dışişleri Bakanı Luigi Di Maio da sosyal iletişim araçları hesaplarından paylaşarak destek verdi.

Share: