Adale hastası sportmen, Boccia Milli Takımı’nın başarısı üzere arak döküyor

Içtimai medyada gördüğü paylaşımlardan etkilenerek ilgilenmeye başladığı bocciayla başarıyı yakalayan adale hastası Yahya Gürbüzer, Boccia Milli Takımı’nın başarısı amacıyla aralıksız çalışıyor.

Afyonkarahisar’da dünyaya mevrut Gürbüzer’e, 12 yaşındayken yürümesinde, koşmasında ve merdiven çıkmasında sav yaşaması üzerine götürüldüğü hastanede kas hastalığı teşhisi konuldu.

İlerleyen süreçte rahatsızlığı elan de artınca yaşamını 31 yaşından sonraları tekerlekli sandalyede sürdürmeye başlayan Gürbüzer, 2018’de içtimai medyada yapılan paylaşımlardan etkilenerek bocciayla ilgilenmeye başladı.

Yakaladığı başarıların arkası sıra milli takıma çağrılan Gürbüzer, küşade öğretimde tamamladığı ortaokul ve lise eğitiminin ardından İstanbul Üniversitesi Sosyal Hizmetler Bölümü’nde son sınıfı öğrencisi.

Milli formayı söylemek heyecanlandırıyor

Aksaray Paralimpik Oyunları Tedarik Merkezi’nde çalışmalarını sürdüren ve başarılarıyla çevresine kat sayı olan 39 yaşındaki Gürbüzer, AA muhabirine, yaklaşık ilkokul yıldır bocciayla ilgilendiğini, ayrımsız yıl milli takıma seçildiğini söyledi.

Gürbüzer, milli takımda 2018’deki evvel turnuvada çiftlerde dördüncü, teklerde beşinci olduğunu aktararak, “Sonrasında haddinden fazla sayıda şampiyonaya katıldım. en üst İtalya’birlikte planlı şampiyonada BC3 kategorisinde tunç madalya aldım.” dedi.

İlerleyen benzeri hastalığı olduğunu, bariyer durumunun temas yıl biraz henüz kötüye gittiğini anlatan Gürbüzer, herhangi bir şeye karşın ilgilendiği sporla rahatsızlığından uzaklaştığını kaydetti.

Milli topluluk kamplarının çok iyi geçtiğini vurgulayan Gürbüzer, şöyle konuştu:

“Sağlıklı olsun hocalarımız ve başkanımız bizimle mebzul ilgileniyor. Kamplarımız çok tınlamalı ve pinti mücadeleli geçiyor. Milli formayı gelişigüzel giydiğimde heyacanlanıyorum. Formamızın ağırlığını bildiğimiz amacıyla mücadelemizde ona göre oluyor. Genişlik mebzul dereceleri elde etmek için rastgele müsabakaya çok dolgunca hazırlanıyoruz. Akıbet 3 turnuvada ferdî ve çiftlerde 4 madalya kazandık. Sevinçten birbirimize sarılıp sarılıp ağlıyoruz. Madalya kazandığımızda ruh yoğunluğu yaşıyoruz.”

Gürbüzer, bocciayı yavaş engellilerin de yaptığını belirterek, “Engelliler sadece inanarak haddinden fazla gür yerlere gelebilirler. Her engellinin yapabileceği spor branşı var. Yeter kim dışarıya çıksınlar. 2018’de başladığım bu sporda önceki turnuvamda Türkiye birincisi oldum. Peşi Sıra milli bando yolu açıldı. Gururla koskocaman milli formamızı giyiyorum. Sizde yapabilirsiniz.” değerlendirmesinde bulundu.

Share: