Abdurrahman Tutdere: Bu Kazanın Bilcümle Ayrıntıları ile İncelenmesini; Kusuru, İhmali Olan Varsa Haklarında Gerekli İşlemlerin Yapılmasını Talep…

CHP Adıyaman Mebus Abdurrahman Tutdere ve Şanlıurfa Saylav Muazzez Vazıh, Mardin’in Derik ilçesinde 20 kişinin ölümüyle sonuçlanan gidiş geliş kazasının peşi sıra bölgeye anbean inceleme yaptı. Tutdere, “Buradan adli kolluğa ve adli makamlara şu çağrıyı yapıyoruz: Bu olayın hep ayrıntıları ile incelenmesini; kusuru, ihmali olan varsa haklarında mukteza işlemlerin yapılmasını istek ediyoruz. Bu olayın takipçisi olacağız” dedi.

Abdurrahman Tutdere ve Muazzez Aydınlık, Derik’te 20 kişinin ölümüne, 26 kişinin üstelik yaralanmasına bozukluk olan gidiş geliş kazasının meydana geldiği bölgedeki incelemelerinin peşi sıra açıklama yaptı. Görgülü, CHP Umumi Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun kendisini ve Tutdere’yi bölgede tetkik yarmak üzere görevlendirdiğini belirterek şunları söyledi:

“YARIM SAAT ÖNCE TILSIM ALINMIŞ OLSAYDI BELKİ BU VATANDAŞLARIMIZIN HEPSİ YOLDA OLMAZDI, BU KAYMAKAMLIK DE BU ŞEKİLDE OLMAZDI”

“Derik’te haddinden fazla şişman ayrımsız biberli var, 20 kesim vatandaşımız hayatını kaybetmiş, Allahtan rahmet diliyoruz. 25’ten aşkın, hastanede yatan vatandaşlarımız var, onlara dahi acil şifalar diliyoruz. Bu işin takipçisi olacağız. Zira bu yoldan, sabah incelediğimizde, tepeden gelen günce 150-200 TIR, Cengiz Holding’in arabaları geçiyor. Esbak fazla, burada ilçe yaparken 3 kesim vatandaşımıza çarpmış. Natamam saat arayla gayrı TIR tepeden geliyor ve vatandaşlarımız ezilip gidiyor. Amma orada sakim saat önceki önlem münfail olsaydı ihtimal bu vatandaşlarımızın hepsi yolda olmazdı, bu ilçe da bu şekilde olmazdı. Tığ CHP namına, Umumi Başkan’ımıza götürüp raporlayacağız. imdi birlikte bunun takipçisi olacağız. Zira bu kat, yer yolu olmadığı müddetçe büyük makine kaldıracak aynı kez değil. Burada dört devam ekol var, gençler var. Adi haddinden fazla ciddi tıpkısı görüngü. Sayın Genel Başkan’ımın tekrar bizi görevlendirmesi ile bölgeden ayrılmayacağız ve gerekeni dahi Umumi Başkan’ımıza iletip, Allah’ın izni ile CHP bu işin üstesinden gelecektir.”

Abdurrahman Tutdere ise şöyle konuştu:

“BU OLAYIN BÜTÜN AYRINTILARI İLE İNCELENMESİNİ; KUSURU, İHMALİ OLAN VARSA HAKLARINDA GEREKLİ İŞLEMLERİN YAPILMASINI ISTEK EDİYORUZ”

“O azılı safiha burada kaydedildi. Buradan, CHP milletvekilleri olarak bilcümle Mardin halkına, kül milletimize başsağlığı diliyoruz. Bizler, sahada bu olayı bilcümle ayrıntıları ile inceleyeceğiz, genel merkezimizin ve Umumi Başkan’ımızın talimatları doğrultusunda bu olayı raporlaştıracağız. Buradan adli kolluğa ve adli makamlara şu çağrıyı yapıyoruz: Bu olayın bilcümle ayrıntıları ile incelenmesini; kusuru, ihmali olan varsa haklarında mukteza işlemlerin yapılmasını rica ediyoruz. Bu olayın takipçisi olacağız. Evvel Gaziantep’te da tıpkısı şekilde aynı görüngü yaşandı, hayatını kaybeden yurttaşlarımız oldu. Onların yakınlarına birlikte başsağlığı diliyoruz. Zaman buradayız, cenaze törenlerine katılacağız. Yaralıları hastanelerde müzakere edeceğiz ve ilgili kurumlardan da bilgileri aldığımızda bunları kamuoyu ile paylaşacağız.”



Share: