ABD’li teknoloji devlerinden Apple, Amazon ve Intel bilançolarını açıkladı

Apple, Amazon ve Intel 2022’nin april-haziran dönemine ilişik bilançolarını açıkladı.

Apple’ın 3. çeyrek geliri, sabık senenin bir dönemine nazaran yüzde 2 artarak 83 bilyon dolara ulaştı.

Ortaklık, güzeşte yılın nisan-haziran döneminde 81,4 bilyon dolar sağlık elde etmişti.

Firmanın geçen yılın bire bir döneminde 21,7 milyar dolar olan net familya ise yüzdelik 11 azalarak 19,4 milyar dolara geriledi.

Şirketin pay başına karı üstelik bu dönemde 1,30 dolardan 1,20 dolara düştü.

Amazon

Amazon’dan yapılan açıklamaya bakarak, şirketin bu yılın nisan-haziran döneminde elde ettiği sağlık, sabık yılın bire bir dönemine göre yüzde 7 artarak 121,2 milyar dolara ulaştı. Şirketin güzeşte yılın bire bir dönemindeki kemiksiz satışları 113,1 milyar dolar yerine gerçekleşmişti.

Geçen yılın ikinci çeyreğinde 7,8 milyar dolarlık kar açıklayan Amazon, bu yılın tıpkısı döneminde 2 milyar dolar beis ettiğini duyurdu.

Şirketin bu yılın ikinci çeyreğinde nasip başına zararı ise 0,20 dolar oldu. Amazon, geçen yılın ikinci çeyreğinde hisse başına 0,76 dolar kar etmişti.

Intel

Intel da bu yılın ikinci çeyreğinde satışlarının azaldığını duyururken şirketten yapılan açıklamaya bakarak, firmanın yılın ikinci çeyreğinde elde ettiği dirimlik geçen yılın tıpkı dönemine nazaran yüzde 22 azalarak 15,3 milyar dolara geriledi. Müşareket, güzeşte yılın april-haziran döneminde 19,6 bilyon dolar gelir sağlamıştı.

Geçen yılın ikinci çeyreğinde 5,1 bilyon dolar kar ettiğini açıklanan Intel, bu yılın aynı döneminde 454 milyon dolarlık zarar ettiğini bildirdi.

Şirketin nasip başına zararı ise ikinci çeyrekte 0,11 dolar oldu. Intel’in pay başına aile sabık yılın ikinci çeyreğinde 1,24 dolar yerine kaydedilmişti.

Microsoft ve Alphabet’in bilançoları beklentileri karşılayamadı

 

Share: