5. Feyiz ve Uygulayım Bilimi Fuarı

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, “Dijital dönüşümün taşkın hızı, tüketicilerin ihtiyaç ve beklentilerini dahi bir lahzada değiştiriyor. İşte bu noktada çoğalma hemen ayrımsız kavram değil, dönüşümün asıl unsuru yerine karşımıza çıkıyor.” dedi.

Hisarcıklıoğlu, ATO Congerisum’da düzenlenen 5. Mutluluk ve Teknoloji Fuarı’nın açılışında yaptığı konuşmada, fuarın büyüklük ve hükûmet merkezi amacıyla haddinden fazla nadir tıpkı anane yarattığını söyledi.

Bu etkinlikle 5 yıldır üniversite öğrencilerinin, hikmet ve uygulayım bilimi üretiminin yapıldığı teknokentlerin, kamu kurumlarının, alanlarında avangart teknoloji firmalarının ve Türkiye’nin görmüş geçirmiş isimlerinin tıpkısı araya geldiğini nâkil Hisarcıklıoğlu, “E-ticaretten savunma sanayine, otomotivden uygulayım bilimi firmalarına büyüklüğünde açık bir yelpazede müstahsil ile alıcıyı buluşturuyor. Antrparantez e-spor, oyun, metaverse, bileşimli zeka üzere konularda birbirinden altın sohbetlere aile sahipliği yaparak gençlere esin veriyor.” sözlerini kullandı.

Hisarcıklıoğlu, sürdürülebilir büyümenin ve arsıulusal rakiplik gücünün artırılmasının sadece teknolojik gelişme temelinde sağlanabileceğini bildiklerini kaydetti.

“Artma yalnız bir deyim değil dönüşümün anne unsuru”

Kritik teknolojileri ithal eden değil, ihraç fail ayrımsız ülke gelmek üzere gece gündüz çalışmak gerektiğinin altını çizen Hisarcıklıoğlu, şunları kaydetti:

“Bu anlamda, iş süreçlerimizin tamamının ongunluk ilkesine göre baştan ele alınması gerekiyor. Teknolojinin şişman aynı kolaylıkla geliştiği bir dönemin içerisindeyiz. E-tecim zamanla yaygınlaşırken, hisse senedi süreçleri dahi teknolojik adına dönüşüme uğruyor. Sayısal dönüşümün çılgın hızı, tüketicilerin gerekseme ve beklentilerini bile süratle değiştiriyor. İşte bu noktada bereket yemeden içmeden benzeri anlam değil, dönüşümün ana unsuru yerine karşımıza çıkıyor.”

Hisarcıklıoğlu, hisse senedi süreçlerinden enerjiye, çalışanlara, ham maddeye büyüklüğünde bir nice noktada verimliliği ana konu haline getirilmesinin önemine dikkati çekerek, serencam zamanlarda kurulan gündeş fabrikaların verimliliği artırdığını aktardı.

Üreticilerin ve girişimcilerin bile artık sanal ortamda olmaları gerektiğini dile getiren Hisarcıklıoğlu, “İşte bu nedenle, özel sektörün dijitalleşmesi, yeşil transformasyon ve eskimemiş çocuk girişimciliğin gelişmesi için çabalıyoruz. Firmalarımızı ve girişimcilerimizi, dijital dünyaya hazırlayarak onların teknolojik altyapılarını geliştirmek için projeler üretiyoruz. Dünyanın en iri global teknoloji firmaları ile birlikte çalışarak KOBİ’lerimizin dijitalleşmesine müteveccih işbirlikleri kuruyoruz.” diye niteleyerek konuştu.

Hisarcıklıoğlu, girişimcilerin, dijital dünyada büyümeleri amacıyla ihtiyaç duydukları ana, bilgelik ve becerilere birden erişebilmelerini, hareketli olmalarını amaçladıklarını söyledi.

Özel sektörün ve gençlerin TOBB’un Zihayat ve Eş Girişimciler ağından hareketli namına faydalanabilmesi amacıyla çabaladıklarını anlatan Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin teknolojik gelişmelerde rakiplere ayırt atmaya başladığını söyledi.

Hisarcıklıoğlu, baziçe sektöründe bile çokça şişman amal yapıldığına işaret ederek, “Biz sizlere Türk milleti istediği ahit neler yapabileceğini, birlikten de güç doğduğunu gösterdik, iz açan işler yaptık. Türkiye’da üretilenler dengeleri değiştirmektedir. Firmalarımız dayanılmaz başarılara imza atmaktadır. Bu topraklarda 1 bilyon doları aşan beş teknolojik şirketin, bu şirketlerimizin ikisinin dahi değeri 10 milyar doların konusunda çıkıyor. Bunların bütünü hayaldi. Yani Türk girişimcileri olarak bizler ezberleri uydurmak için buradayız. Gençler üstelik bu bayrağı inşallah daha ileriye taşıyacak.” değerlendirmesinde bulundu.

Share: