43 ilin geçiş güzergahında trafik problemi çözülüyor! Yahşihan Kavşağı nisanda açılacak

Ulaştırma ve Enfrastrüktür Bakanı Adaletli Karaismailoğlu, 43 ilin geçiş güzergahı Kırıkkale’dahi mensur edilen Yahşihan Farklı Seviyeli Kavşağı projesi ile ilişik izahat yaptı. Karaismailoğlu, proje çerçevesinde 1 köprülü ağız ve 3 kilometre kere vadi aldığını belirtti.

“HIZLI VE GÜVENLİ ULAŞIM TESİS EDECEĞİZ”

Projenin önemine değinen Karaismailoğlu, “Yozgat- Sivas üzerinden Şark’ya, Çorum üzerinden Ilımlı Karadeniz’e, Kayseri üzerinden Doğu Akdeniz ve Güneydoğu’ya uzanan yolların kenar noktasında kayran alan Kırıkkale, Başkentimiz Ankara’nın doğuya açılan kapısıdır. Ülkemizde sağlanan denge ortamı sayesinde özellikle akıbet yıllarda yapılan büyük uran yatırımları Kırıkkale’mizi bölgesindeki kebir ticaret merkezlerinden biri haline gelmiştir. Bu nedenle Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yerine Kırıkkale’nin adalet ettiği gelişimi yakalaması, Kırıkkaleli hemşerilerimizin eskimemiş istihdam ve aksiyon kapıları açan bu yatırımlardan sonuna denk faydalanması üzere Kırıkkale’nin ulaşım ağını güçlendirecek rastgele projenin öneminin farkındayız. Bu nedenle gerek bölgede ister çevredeki mecmu projelerimize hassasiyetle yaklaşıyoruz. Son 20 senede Kırıkkale’nin erişim ve erişim yatırımları üzere yaklaşık 8 bilyon 355 milyon TL harcadık. 2003 yılına büyüklüğünde elden 39 kilometre mukassem yolu vardı, 235 kilometreye çıkardık. Yapım çalışmalarında sona yaklaştığımız Yahşihan Farklı Seviyeli Kavşağı ile dahi diyar, kaymakamlık ve sanayi merkezlerine henüz acul ve güvenli bire bir ulaşım yapı edeceğiz” dedi.

“TRANSİT TRAFİKTE YAŞANAN GECİKMELER ORTADAN KALDIRILACAK”

Icra Vekili Karaismailoğlu şöyle devam etti: “Yahşihan Değişik Düzeyli Kavşağı projemiz, Ankara ilinin, doğusunda kâin 47 şehir ile ulaşımını sağlayan Ankara-Kırıkkale Fehamet Yolu’nun 13 ile 16 kilometreleri arasındadır. İşin çerçevesinde 1 köprülü dudak ve 3 kilometre sefer yer almaktadır. Yahşihan Ayrımlı Düzeyli Kavşağı’nı 6 açıklıklı ve 190 metre uzunluğunda düz yazı ediyoruz. Sinyalize hemzemin dudak yerine hizmet veren kavşağın tamamlanmasıyla ülke, kaymakamlık ve endüstri merkezlerine henüz hızlı ve emin aynı ulaşım sağlanacak. Transit trafikte yaşanan gecikmeler ortadan kaldırılacaktır. Şu anda bulunan trafik akışını tenkis bünyesinde yaptığımız servis yollarından sağlıyoruz. Anında, titizlikle, yüksek aynı çabayla sürdürdüğümüz icraat sonucunda projemizi 2023 Nisan ayında bitirerek milletimizin hizmetine sunacağız.”

Share: