Kimlikle seyahatin başlaması Sırbistan tayyare bileti aramalarını 5 itmam artırdı

Sırbistan’a kimlikle seyahat edilebileceği, Bosna Hersek’e birlikte yakın zamanda kimlikle seyahat döneminin başlayacağının açıklanmasının ardından Sırbistan’daki şehirler amacıyla uçak bileti aramaları 5 kat, Bosna Hersek’teki şehirler amacıyla uçak bileti aramaları ise 15 hatim arttı.

Enuygun.com’dan yapılan açıklamaya göre, yurt dışına gitmek isteyenlerin bildirme haddinden fazla vakit harcadığı konuların başında pasaport ve vize işlemleri geliyor.

Ancak gâh ülkelere pasaport ve vizesiz Türkiye Cumhuriyeti çipli üzeri ile antre yapılabiliyor. Gelişmemiş süre evvel Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Bosna Hersek’in birlikte pasaport ve ara sınav olmadan görüşme edilebilecek ülkeler arasına gireceği ve konuya ilgili zaruri tören düzeni işlemlerinin andıran zamanda tamamlanacağı müjdesini verdi.

Erdoğan, bir zamanda Sırbistan ile birlikte kimlikle yolculuk üzere protokolün imzalandığını açıkladı. Bu kapsamda Enuygun.com çipli etiket ile seyahat edilebilecek ülkeleri sıraladı.

Enuygun.com’un çipli hüviyet ile gezi edilebilecek ülkeleri amacıyla listesi şöyle:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti

Türk vatandaşları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne 30 çevrim sürecek seyahatleri üzere pasaportsuz çipli kimlik ile seyahat edebiliyor. Sakat ve fotoğrafsız kimlikler ise ülkeye girişte kabul edilmiyor. Türkiye’den sayı farkı 1,5-2 saatte Kıbrıs’a ulaşarak Lefkoşa, Girne ve Gazimağusa şehirlerini fark etmek olabilir. Hem tarihi hem plajları hem üstelik eğlence dünyası ile seyahat severlere değişik benzeri acun açan Kıbrıs, hususi lezzetleri ile de dörtköşe tıpkı tatil imkanı sunuyor. KKTC’ye erişim üzere uçuşlar Lefkoşa Ercan Havalimanı’na gerçekleştiriliyor. Türkiye’den İstanbul, Ankara, İzmir, Gaziantep, Bodrum, Adana, Trabzon gibi şehirlerden Ercan Havalimanı’na doğrudan uçuşlar düzenleniyor.

Azerbaycan

2021’den itibaren Azerbaycan, Türk vatandaşlarından ara sınav istemiyor. Fotoğraflı ve çipli bakir hüviyet ile 90 haset aşmamak kaydıyla Azerbaycan’a yolculuk edilebiliyor. Azerbaycan’ın başkenti ve yer nazik şehri olan Bakü’ye Türkiye’nin birçok şehrinden uçakla direkt vurmak gibi. Ülkenin benzeri özge cesim kenti olan Gence de hem gelişim hem bile turistik açıdan zengin bire bir site.

Gürcistan

Karadeniz seyahatlerinin olmazsa olmazı haline gelen Gürcistan dahi kimlik kartı ile girilen ülkeler beyninde düzlük alıyor. Artvin şehrine bitişik olan Batum’a otobüs ile da vurmak kabil. Trabzon, İstanbul, Ankara, İzmir, Antalya ve Bursa kabil şehirlerden aracısız yerine Batum otobüs bileti satın alınabiliyor.

Moldova

Doğu Avrupa’nın arz siftinlik ülkelerinden Moldova de çipli ve fotoğraflı etiket kartıyla konuşma edebilecek ülkelerden biri. Acımasız ve Çingene kültürüne mümasil olan Moldova alelhusus tarihi açıdan ensesi kalın ayrımsız mutluluk. O nedenle tarihi anlamda görülecek çok sayıda durak bulunan. Ayrıca ülkede baharat ve yaz aylarında şehir parkları birlikte öne çıkıyor. Moldova’nın yer fazla ziyaretçi ağırlayan şehri ise yemyeşil başkent Kişinev. Kişinev ayrımsız zamanda ülkenin biricik havalimanının dahi bulunduğu şehir.

Sırbistan

Geçtiğimiz birkaç güne büyüklüğünde vizesiz adına konuşma edilebilen Sırbistan, Türkiye ile düğme adına seyahatlerde pasaportu dahi kaldırdı. Zımnında bundan sonra kullanılmamış etiket kartları ile Sırbistan’a başvurmak kabil olabilecek. Ülkenin başkenti Belgrad tarihi değerleri ve kültürel çeşitlilikleriyle dahi az çok yüzü sıcak tıpkı rota. Eski ve eskimemiş namına ikiye ayrılan Belgrad’bile rastgele bütçeye uygun otel bulunabiliyor.

Çok geçenlerde Bosna Hersek

Daha önceki vizesiz ancak pasaportla gezi edilebilen Bosna Hersek bakir alınan karara bakarak pasaportsuz, yalnızca kimlikle gidilebilen ülkelerden biri olacak. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yaptığı açıklamaya göre konuya ilişkin işlemlerin tamamlanmasının ardından Bosna Hersek’e üstelik kimlikle yolculuk dönemi başlayacak. Bosna Hersek, müzeleri, tarihi ve kültürel yerleri ile berenarı adlı. Özellikle Saraybosna ve Mostar yer ünlü şehirleri. Etrafı Hırvatistan, Sırbistan ve Karadağ ile dönük olan Bosna Hersek tarihi yerlerinin birlikte doğası ile dahi dikkati çekiyor.

Share: