9. Üreme Tıbbı ve Cerrahisi Derneği Kongresi başladı

9. Tenasül Tıbbı ve Cerrahisi Derneği Kongresi başladı

ANTALYA Üreme Tıbbı Cerrahi Eğitim Bilimi, Araştırı ve Uygulama Vakfı-ISIVF Lehçe Sempozyumu ve OVIN-3 Sempozyumu Başkanı, Bahçeşehir Üniversitesi Cerrahi Bilimleri Akademisyen Prof.Dr. Timur Gürgan 9. Üreme Tıbbı ve Cerrahisi Derneği Kongresi’nin bin 300 katılımcıyla başladığını belirterek, ” Akdeniz Ülkeleri Üreme Derneğinin da katkılarıyla son zamanlarda kanser hastalarının hem çocuk sahibi olabilmeleri için hem da kanserli olan ve olmayan dokuların dondurulması amacıyla şişman gelişmeler var” dedi.

9. Üreme Tıbbı ve Cerrahisi Derneği Kongresi, Antalya’nın Lara Turizm Merkezi’ndeki tıpkısı otelde başladı. ISIVF Bölgesel Sempozyumu ile OVIN İnfertilite ve ART’de Kesinleşmemiş Konular ve Aktüel Yaklaşımlar mevzulu birbirinden kocaman sempozyumlar düzenlenecek. Kongreye katılan Prof.Dr. Timur Gürgan, bu sene Üreme Tıbbı ve Cerrahisi Kongresi’ni bin 300 meslektaşının katılımıyla Antalya’da yaptıklarını belirtti. Türk meslektaşlarının yanı sıra Avrupa’dan, Azerbaycan’dan, Balkanlar’dan antrparantez Kanada ve ABD’den gelen katılımcılar ile başarılı bire bir kurultay geçirdiklerini ifade eden Gürgan, “Burada katılımcılar tıpkı, ayrımsız buçuk sene içinde elde ettikleri yeni verileri paylaşıyorlar. Türkiye’deki vatandaşlarımız ve meslektaşlarımız bu ilmî ilerlemelerde haddinden fazla dolgunca ayrımsız ivme kaydediyor. Şu anki dünyada artık bilgilere elan macerasız ulaşabiliyoruz. Bu bilgileri baş başa getirerek hem kendi ülkemizde hem üstelik dünyada tenasül tıbbı ile ilgilendiren bala isteyenlere yavru verilebilmesi amacıyla icraat sürdürülüyor” diyerek konuştu.

“Bilimin önündeki engeller kalkıyor”

Türkiye’ bile kurulan grupların içre Avrupa’nın haddinden fazla gelecek gelen araştırı merkezlerinin bulunduğunun altını çizen Gürgan, “Amerika’da yetişkin araştırma merkezleri var. Bunlarla ilgili elde ettiğimiz yıllar öncesine ilişik önce verilerin şu anda nereye geldiğini, 5 yıl sonradan yahut 10 yıl sonradan nereye geleceğini görüyoruz. Bilimin önündeki engeller teker teker kalkıyor ve bilinenden eskimemiş bilinmezler çıkıyor ve biz bu bilimi ilerletiyoruz. Ülkemiz bilimde acun ülkelerindeki meslektaşlarımızla ayrımsız seviyededir. Elde edilen veriler önümüzdeki yıl ortamında hastalarımızın hizmetine sunulacak” diyerek konuştu.

“Kanserli hastalar alanında gelişmeler var”

Bu yıl kongrede Acun Kısırlık ve Tüp Bebek Derneği’nden dahi dernekevi benzeri aranjman yaptıklarına değinen Timur Gürgan, ” Antrparantez Akdeniz Ülkeleri Tenasül Derneği bile bu işin içre ve sonuç zamanlarda tezyifkâr kanser hastalarının hem yavru sahibi olabilmeleri amacıyla hem üstelik kanserli olan ve olmayan dokuların dondurulması üzere büyük gelişmeler var. Buda Arsıulusal Doğurganlığın Korunması Derneği ve bu doğurganlığın korunmasına önem veren meslektaşlarımızla bütün birlikteyiz, adım adım elan iyiye ve elan ongun bilimlere akla yatkın gidiyoruz” dedi.

Share: