6 ilde yapmacıklı belgeli dolandırıcılıkta 50 milyon dolarlık zayıf

MUĞLA merkezli 6 ilde, düzme belgelerle dolandırıcılıkla ilişkin yerine gözaltına alınan 11 kişiden 10’u, Datça ilçesinde sevk edildikleri adliyede evvel tutuklandı. Dolandırıcılık boyutunun 50 milyon doları bulduğu belirtildi.

Datça Cumhuriyet Altını Başsavcılığı vasıtasıyla başlatılan soruşturma kapsamında vatandaşları düzme belgeler, yapmacıklı banka inanca mektuplarıyla kurnazca faziletli değerdeki yer ve tarlalarını satın alıp kurdukları paravan şirketler arasında devren dolandıran şüpheliler hakkında kontrol kararı verildi. Muğla Kaçakçılık ve Kombinasyon Suçlarla Mücadele Idarehane Müdürlüğü ile Finansal Taksirat Fasıl Amirliği ekiplerince yapılan maharet ve fiziki takibin arkası sıra, geçen 9 Eylül’de Datça, Menteşe, Bodrum ve Milas ilçelerinin beraberinde İstanbul, İzmir, Ankara, Tekirdağ ve Gaziantep’te belirlenen adreslere senkronik cerrahi müdahale düzenlendi. Operasyonlarda holding sahibi Belma Kuvancı (39) ile M.Y. (36), Ö.S. (30), M.Ç (31), N.T.( 37), F.C. (43), G.C. (41), O Y.(35), M.G. (33), M F. (43) ve Y.K. (34) gözaltına makbuz. Adreslerde yapılan aramalarda çokça sayıda cali sigorta belgesi, sahte vezneci güvence mektupları, dolandırılarak alınan tapular, cali diplomat kimliği, 2 tabanca ile 52 mermi ele geçirildi. 6 ilde gözaltına alınan 11 dalavereli, Datça’üstelik adliyeye gönderme edildi. Şüphelilerden aralarından ana ortaklık sahibi Belma Kuvancı’nın üstelik bulunduğu 10’u tutuklandı, M.F. ise adli taharri üzere azade bırakıldı.

İKİ ŞÜPHELİ ARANIYOR

Soruşturma kapsamında 2 kişinin daha yakalanması üzere icraat sürerken, ayyarlık şebekesinin hedeflerine aldıkları kişilerin gayrimenkullerine değerlerinin çok üstünde tekliflerde bulunup, kaparolar ödeyerek, artan miktarları ise, ‘yurt dışından mal gelince ödeme yapacağız’ diyerek kurnazca dolandırdıkları belirlendi. Şebekenin bu yolla yaklaşık 50 milyon dolarlık tutkun yaptığı bildirildi.

Share: