50 YILDIR EĞİRDİR GÖLÜ’NDE YELKENCİ YETİŞTİRİYOR

Isparta’nın Eğirdir Gölü’nde 50 yıldır yelkenli sporcuları yetiştiren Yelkenli İl Temsilcisi Itibar Ağartan, “Bugüne büyüklüğünde 1000’den fazla çocuğumuz bu yelken sporunu öğrendi. Yarışlara götürdük, kamplara götürdük ve muvaffakiyetli çokça sporcumuz oldu” dedi.

Eğirdir Kaymakamı Gıyap Polat, Eğirdir Limanı’nda yelken sporcularını ülfet etti. Yelkenli İl Temsilcisi Izzetinefis Ağartan’ın 50. yılını pasta keserek kutlayan Ilçebay Polat, spora ve sporcuya katkılarından kontekst teşekkürname etti. 50 yıldır Eğirdir Gölü kenarında yelkenli sporu ile ilgilendiğini ve sayımsız sporcu yetiştirdiğini söyleyen Şeref Ağartan, “Amiyane dayanıklı zamanlar yaşadık bu 50 yıl boyunca ama çok mutluyum. 50 yıla ulaştık. Sağlıklı olsun kaymakamımız zaman törenle bize onurluk verdi. Çokça memnun oldum. Bu işler istek işi. Eğirdir’i çokça seviyorum. Eğirdir’birlikte doğma büyüme birisi namına Eğirdir Gölü’nün değerlenmesi açısından çocuklarımızın spor açısından yetişmesini haddinden fazla istedim. bu haysiyetle hem Türkiye sporuna hem Isparta ve Eğirdir sporuna katkıda olmak istedim” dedi.

Eğirdir’deki çocukları yelkenci ayırmak üzere çokça uğraştığını vurgulayan Onur Ağartan, “Bugüne kadar 1000’den fazla çocuğumuz bu yelkenli sporunu öğrendi. Yarışlara götürdük, kamplara götürdük ve başarılı haddinden fazla sporcumuz oldu. Madalyalar aldılar. İşte en üst tıpkısı sporcumuz aynı yarışta hata yapmasaydı milli takımdaydı. Milli takımın sunu iyilerinden biri olacaktı ama şansımız emir subayı gitmedi. Amacımız tekrar tekrar bir milli sporcu çakmak. Onun amacıyla mücadeleye bitmeme ediyoruz. Gücümüz yaşamımız devam ettiği müddetçe bu işi bitmeme ettireceğiz” diye konuştu.

Yelkenli sporuna haddinden fazla sargı gösterildiğini ve bu durumun kendisini kıvançlı ettiğini kaydeden Onur Ağartan, şöyle dedi:

“Elan başlangıçlarda amiyane zorlanıyorduk, yerimiz yoktu, teknelerimiz çokça kötüydü. Yarış şartları haddinden fazla sertti. Esen olsun belediyelerimiz bize çok şişman destekler veriyor. Onlar olmasa doğrusu burada bu sporu açmak türlü değil. İleride de benzeri şekilde yardımlarına bitmeme edeceklerine inanıyorum. Yerimizin henüz güzelleşeceği müjdesini veriyorlar. Cahillik Spor İl Müdürümüz elan ferah nitelikli tıpkısı ast yapının oluşması sonucunda bu yelken sporu Eğirdir’de adi müesses olacak. İşte Türkiye çapında yarışlar düzenliyoruz. Geri dördüncüsünü yaptık. Optimus ‘Altın Elma’ yarışları beşincisini pandemi girdiği üzere yapamadık amma bu sene düşünüyoruz. Bütün kulüpler istiyor. Eğirdir’i haddinden fazla sevdiklerini bu sporun Eğirdir Gölü’nde çokça fena hâlde yapıldığını söylüyorlar. Onun amacıyla mücadelemizi sonuna büyüklüğünde sürdürmeye değişmeyen verdik.”

Share: