44. İstanbul Maratonu ferda yapılacak! İşte kapatılacak yollar

İstanbul Valiliği, Iş haset yapılacak 44’üncü ‘N Kıytırık İstanbul Maratonu’ dolayısıyla trafiğe kapatılacak yollarla ilgili kayıtlı basın açıklaması yaptı.

YOLLAR SAAT 06.00’DA KAPANACAK

Açıklamada, “İlimizde 6 Teşrinisani 2022 tarihinde düzenlenecek N Süssüz 44. İstanbul Maratonu dolayısıyla eğreti kendisine trafiğe kapatılacak yollar ve alternatifleri aşağıya çıkarılmıştır. Kamuoyuna saygıyla duyurulur. A kesim güçlük alanı kapanacak yollar kapama saati: 06:00

KAPANACAK YOLLAR

Ragıp Gümüşpala Caddesi, Galata Köprüsü (İki cepheli trafiğe kapatılacaktır.), Reşadiye Caddesi (Sirkeci Periferi yolu), Ankara Caddesi, Arabalı girişleri, Gülhane Parkı kenar madun ve arka girişler ile Gülhane parkı içi yolu, Alayköşkü Caddesi, Ayasofya Saha, Alemdar Caddesi, At Meydanı Caddesi, Divanyolu Caddesi, Ambulans (Ahırkapı Caddesi ve Ahırkapı İskele Sokaktan Periferi istikametine dönem yapılmayacak), Çatladıkapı (Ermiş Sokak ve Süfli Ayasofya Caddesinden Kıyı istikametine dönüş yapılmayacak), Kumkapı (Sahra Çıkmaz, Segah sokak ve Işıl sokak dan Sahil için yokuş yapılmayacak), Kumkapı ve Balıkçılar Çarşısı çıkışlar, Gazi Mustafa Eksiksizlik Mudurnu varyant dönüşlerden itibaren yaka istikametine kapatılacak. Namık Eksiksizlik Caddesi (Küçüklanga caddesinden itibaren kapatılacak)” ifadelerine yer verildi.

KÖPRÜ SAAT 12.30’DA KADEMELİ ADINA TRAFİĞE AÇILACAK

Organizasyon üzere 15 Orak Ayı Şehitler Köprüsü saat 03.00’te, parkur üzerindeki mecmu yollar ise 06.00’dan itibaren açacak trafiğine tutkun olacak. 15 Orak Ayı Şehitler Köprüsü ve parkur üzerindeki yollar, saat 12.30’dan itibaren aşamalı namına araç trafiğine açılacak. Maraton ve 15 kilometrelik yarışlara katılacak sporcular, tevessül alanına Eminönü ve Kabataş’tan hareket edecek şehir hatları vapurlarıyla taşınacak. Bu sporcular için Marmaray Üsküdar istasyonu yönünde 07.00-08.00 saatlerinde start noktasına ring seferleri üstelik düzenlenecek.

56 ELİT ATLET YARIŞACAK

44. İstanbul Maratonu’nda 56 elit atlet mücadele edecek. Kadınlarda Sechale Dalase ile Melesech Tsegaye, erkeklerde ise Marius Kimutai, Samuel Kiplimo, Tadesse Kemechachu ve Robert Kipkemboi yarışın şakak atletleri arasında yer alıyor.

Share: