43 ilin geçiş güzergahında sansür: Otobüs, tır, kamyon biricik biricik durduruldu

Ulaşımda 43 ilin intikal güzergahındaki “kilit uç” Kırıkkale’de, kırıcı tonajlı tır, kamyon ve sâri otobüslerine yönelik denetimler artırıldı.

Gaziantep ve Mardin’birlikte yaşanan gidiş geliş kazalarının peşi sıra 43 ilin geçiş güzergahındaki “kilit gaga” Kırıkkale’da, İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince denetime bağımlı araçlar trafik arama noktalarında yegâne yegâne durduruldu. Vahim tonajlı tır, kamyon ve palyatif otobüslerine yönelik denetim yapıldı. Sürücülerin ve araçların evraklarını taharri fail ekipler, gâh taşıtların cevaz belgelerini, ateş tüpü, takometre çıktılarından hız ve kullanma sürelerini denetledi. Otobüslerde üstelik yolculara inanma kemeri uyarısı yapıldı. Benzeri sürücüye dahi 880 liralık takometre para cezası uygulandı.

Yozgat’tan İstanbul’a seramik taşıyan tır şoförü Necmi Özer, “Yollardaki denetimler bu kazalardan etraf sıklaştı. Kazalarda bizi çok üzdü. Türk polisimizden dahi Tanrı razı olsun denetimlerini sabah akşam sürdürüyorlar. Çokça muvaffakiyetli tıpkısı denetim var” dedi.

“Sürücüler uykusuz yola gitmesinler”

Sürücülerin şaşkın halde yola çıkmamalarını başvuru eden Özer, “Gündeş araçların hepsi yıpranmamış. Araçların arızlarını gösteriyor. Sürücüler uykusuz yola gitmesinler, lastiklerine üstelik ilgi etsinler. Ellerinden geldikçe sıcakta yola çıkmasınlar. Araçların genel bakımlarını yaptırsınlar. Lastiklerini temelli kontrol etsinler. Bire Bir ön sargaç patladığı devir o arabadan benzeri özdek beklemeyin. Bu araba 40 ton, 40 tonu durduramazsınız. Freni sürekli yüklendikçe ısınıyor. Normalde şuanda 38 paye kıvılcım var. Bu asfaltın sıcaklığı 40 derece. Frene bastıkça balata yanıyor. Yandıkça da boşalmaya harcama. Isındıkça birlikte fren öz kendini bırakır. Bıraktığı ant de Allah’a hayat” diye konuştu. – KIRIKKALE



Share: