3 kamer dini nikahla bu arada yaşadığı kayırıcı “yanlışlık makinesi” daha çok! 18 farklı yanlışlık kaydı çıkan koca, kendisini yüzbaşı yerine tanıtmış

Kahramanmaraş’ta etkili gösteriş uzmanı Mahmur Çiçeği Deveci, 14 Mayıs’ta İstanbul’bile tatildeyken, on paralık tanımadığı Arif S.’den, toplumsal medyadan ‘Merhaba’ mesajını aldı. Kendisini Güllabi Uçman Yüzbaşı yerine tanıtıcı Arif S. ile Çiğdem Savran ortada birey takarrüp oldu ve çift dini nikahla gelişigüzel yaşamaya başladı. Sarban, 3 ayın sonunda ayrılıp, savcılığa ve emniyete anbean Arif S.’nin kendisini dolandırdığını ve yıldırma ettiğini öne sürüp şikayetçi oldu.

“NAMAZA GİTTİLER, İMAMLA GELDİLER”

Şikayeti nedeniyle 1 kamer uzaklaştırma kararı verildiğini belirten Çiğdem Savran, Arif S.’nin ‘Oturduğumuz yerden dünyalık kazanırız’ diyerek kandırıp telefonunu sattırıp 13 bin lirasını aldığını, kuzenine bile 14 bin lira yüreklilik çektirip dolandırdığını söyledi. Savran, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Kendisi toplumsal medyadan bana yazdı. Mesajında numarasını bırakıp ‘Ben askeri personelim, yüzbaşıyım’ dedi. Ben de kendisine ‘Seni hangi hakla arayacağım, kimsin kim?’ dedim. ‘Peki, sen bana algı, ego sana ulaşırım’ dedi, ertesi sabah kendisi beni aradı. Numaramı nereden bulduğunu sorunca; ‘Ego askeri personelim, elim kolum uzundur, seçkin şekilde senin numaranı bulurum ve senin geçmişinle alakadar gelişigüzel şeyi biliyorum’ dedi. Siftinlik birlikte her şeyimi öğrenmişti. Beraber dayımlara gitmiştik, orada evlilikten laf açıldı. Namaza gittiler, gelirken yanlarında imam da vardı. Orada hemencecik çabuk bir şekilde dini nikahımız kıyıldı. Elbette olduğunu bile biz da anlamadık, ailem de namına inandığı ve sevdiği amacıyla kavi birlikte reaksiyon vermedi.”‘

“DOLANDIRICI OLDUĞUNU SEZMEYE BAŞLADIM”

Değme şeyin çok aceleci geliştiğini, dini nikahtan bilahare kendi evinde alay malay yaşamaya başladıklarını belirten Çiğdem Savran, “Dini nikah yaptık, 3 ay süresince bu arada yaşadık. Hal hareketlerinden, yaptığı işlerden etraf dolandırıcı olduğunu sezmeye başladım. Namına ‘Bilmediğim tıpkı öz mi var, domates dolması mı söylüyorsun bana?’ diye niteleyerek sordum. Kendisi ‘Hayır’ dedi ve askeri personel olduğunu söyledi. Kuzenimi 14 bin teklik, beni 13 bin liralık dolandırdı. İnsanlardan benim hesaplarımı kullanarak paralarını alıp, insanları engelleyip hiçbir şekilde bağlanak kurmuyordu.

“ÖLÜMLE TEHDİT ETMEYE BAŞLADI”

Ego kendisinden şüphelenince ayrıldık, kendisine evimden gitmesini söyledim. Evimden gittikten sonraları beni yıldırma etmeye başladı. ‘Seni öldüreceğim, fare deliğine da girsen seni bulacağım. Sen benim hayatımı bitirdin, ego bile senin hayatını bitireceğim’ diyerek gözdağı etti. Evvel savcılığa oradan bile emniyete gidip şikayetçi oldum. Elhak kendisinin dolandırıcılık ve farklı suçlardan 18 kaydı varmış” diye konuştu.

“İKİ KİŞİYİ DAHA DOLANDIRMIŞ”

Yaptığı araştırmada Arif S.’nin başkalarını da dolandırdığını öğrendiğini rapor fail Çiğdem Savran, “Benim haricimde bildiğim 2 kişiyi henüz dolandırmış. Birisinden ‘aynı işaret satacağız’ diye niteleyerek 100 bin lira kapora istemiş. Ötekisi bile tıpkı bankada etkin bayan. Onu üstelik 350 bin liralık büyüklüğünde dolandırmış, arabasını sattırmış, altınını ve vezneci hesaplarını almış. ‘Evleneceğiz’ vaadiyle 6 kamer görüşmüşler. Bu 6 ayın amacıyla birlikte zaten ego de kendisinin hayatındaydım. Yani ikimizi şakkadak dümen yazar, ‘2 hafta sonradan evleneceğiz, seni ailemle tanıştırmaya götüreceğim’ demiş. Daha sonra ailesinin koronavirüs olduğunu söyleyip 1 hafta ileriye atmış. Hassaten kadın akak odası takımına kadar almış. Ister benim yaşadıklarım, lüzum çevremdeki insanların bu dolandırıcılıktan ufuk yaşadıkları, şikayet amacıyla gittiğim emniyette 18 cürüm kaydını öğrendikten sonra yegâne kelime diyebiliyorum. Çokça istekli dolandırıcıymış” dedi. Polis, Deveci’ın şikayetinin peşi sıra Arif S.’nin yakalanmasına yönelik çalışma başlattı.



Share: