29 Ilk Teşrin Cumhuriyet Altını Bayramı Sivas’ta coşkuyla kutlandı

29 Ekim Cumhuriyet Altını Bayramı Sivas’ta coşkuyla kutlandı

SİVAS – 29 Ilk Teşrin Cumhuriyet Altını Bayramı’nın 99. Yılı Cumhuriyetin temellerinin atıldığı Sivas’ta coşkuyla kutlandı.

Sivas’ta 29 Ilk Teşrin Cumhuriyet Bayramı’nın 99. Yılı değişik etkinliklerle kutlandı. Etkinlik çerçevesinde Atatürk Kongre Müzesi uğrunda tebrik kartı programı düzenlendi. Izlence, Ilbay Yılmayan Balkır, 5. Yaya Yetişek Tugay Komutanı Yaya Miralay Cüneyt Bahtiyar ve Şehremaneti Komutan Vekili Turan Topgül’ün merasim ara bulucu ile halkın bayramını kutlamasıyla başladı. Daha sonradan izlence istinkâf etmek duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı okunmasıyla devam etti. Cumhur Reisi Recep Tayyip Erdoğan’ın 29 Ilk Teşrin Cumhuriyet Altını Bayramı mesajının okunmasının arkası sıra Ilbay Yılmaz Balkır aynı enformasyon yaptı. Balkır, “Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün 29 Teşrinievvel 1923 tarihinde kurtuluş mücadelesi sonrası ülkenin yeniden inşası için sunma mefret girişim olan cumhuriyetin miladının 99. Sene dönümünü ulus olarak bilcümle birlikte iri benzeri kasırga ve coşkuyla kutlamanın onurunu ve gururunu yaşıyoruz” dedi.

Konuşmanın peşi sıra iklim genelinde yapılan okullar arası fotoğraf, koşuk ve yazmanlık alanlarındaki yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. Şiir dalında bir numara olan öğrencinin şiirini okumasının arkası sıra İl Güllabi Komutanlığı Zara Güvenlik Komando bölüğü vasıtasıyla hazırlanan gösteri yapıldı. Ahali oyunları ekibinin dahi sahne aldığı izlence tören geçişinin peşi sıra sona erdi.

Share: