200 metre yükseklikteki sırça davranış terasını 20 bin gönül konuşma etti

Sivas’ın Divriği ilçesinde, kayalıkların konusunda nesir edilen “pencere seyir terası”nı tahminî 20 bin güç görüşme etti.

Sivas Valiliği himayesinde, İl Özel İdaresi ve Divriği Kaymakamlığının aksiyon birliğinde, Divriği ERMADEN özellikle koyulmak amacıyla hayırseverlerin katkılarıyla Diken Çayı, tarihi Divriği ve Kesdoğan kaleleri ile kaymakamlık merkezine bilge tepede mensur edilen yaklaşık 200 metre yüksekliğindeki seyir terası adrenalin tutkunlarını ve ziyaretçilerini ağırlıyor.

Divriği Kaymakamı Yakup Papaker, AA muhabirine, terasın geçen yıl ağustosta hizmete açıldığını hatırlattı.

Sırça reviş terasının hizmete girdiği günden itibaren ziyaretçi akınına uğradığını belirten Papaker, “İlçeden, büyüklük genelinden ve ecnebi ülkelerden ziyarete mevrut misafirlerin ilk konuşma ettiği yerlerden birisi. Tıpkısı zamanda ilçemize munzam değer üreten, ilçemizin turizm potansiyelini yükselten yerlerden.” diyerek konuştu.

Papaker, pencere ezgi terasın üzerinde koskocaman ayrımsız atmosfer olduğunu dile getirerek, şunları kaydetti:

“Terasa çıkıldığı ant derakap karşımızda Kesdoğan Kalesi’ni, onun karşısında Divriği Kalesi’ni görüyoruz. Aynı şehrin ortamında iki kalenin olduğu ender yerlerden biri de Divriği ilçemiz. Hemencek aşağısında Divriği Celil Cami ve Darüşşifası’nı ve ilçenin tamamını bu bölgeden görebilmekteyiz. Yeniden baktığımızda Anadolu’nun Türkleşmesinde ve İslamlaşmasında mehabetli katkıları olan Hüseyin Gazi’nin türbesini görmekteyiz. Terasın alt kısmından geçen Çaltı Çayı, Glokom Nehri ile birleşerek Fırat’ın arz iri kollarından ayrımsız tanesini oluşturuyor. Bu üstelik ziyarete gelenlere sonuç rütbe güzelce benzeri görsellik sağlıyor. Aynı zamanda yanından katar yolunun geçmesi mevrut turistlere ayrımlı benzeri görsellik sağlıyor.”

“Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası’ndan sonraları görülebilecek sunma cesim alanlardan biri”

Su soğurmak amacıyla Çalı Çayı’na sürüler halinde mevrut üzücü keçilerinin dahi terastan izlendiğini aktaran Papaker, “Misafirlerimiz karışık keçilerini buradan engelsiz gözle görebiliyorlar.” dedi.

Papaker, terasın açılmasının üzerinden daha 1 sene geçmesine karşın kısaca 20 bin ziyaretçiye ulaşıldığı bilgisini vererek, “Bunun elan da çok olacağına inanıyoruz. Rastgele güzeşte dönem arayan, soran ve gelenlerin sayısı artıyor. Önümüzdeki yıllarda ziyaretçi sayısı 30 hassaten 40 binlere akıllıcasına acul şekilde ilerleyecek. Pencere ezgi terası, Divriği’yi ülfet edeceklere hem turizm hem da musahabe anlamında ayrımlı bir düz oluşturdu. Balkon, Divriği Ulu Cami ve Darüşşifası’ndan sonraları görülebilecek yer balaban alanlarından biri oldu.” ifadelerini kullandı.

Içki seyir terası ziyaretçileri ise çalkantı mahmul anlar yaşadıklarını belirtti.

Share: