18 yaşındaki kızın karnından 2,5 kilogramlık yığın artık

Şırnak’ta karın ağrısı şikayetiyle hastaneye götürülen 18 yaşındaki kızın karnında tayin edilen 2,5 kilo ağırlığındaki kütle, ameliyatla makbuz.

Beytüşşebap ilçesinde diri ve karnında bombe ve veca dolayısıyla ailesi vasıtasıyla Beytüşşebap Cesamet Hastanesine götürülen Güllü Kuas, yapılan kontrolün arkası sıra Şırnak Ululuk Hastanesine sevk edildi.

Burada yapılan tetkiklerde Kuas’ın karnında kitle tayin edildi. Yapılan operasyonla Kuas’ın karnından 25 santimetre çapında 2,5 kilogram ağırlığında kitle çıkarıldı.

Kadın Hastalıkları ve Doğum Uzmanı Op. Dr. Zeynep Çevrimli, gazetecilere, hastanın vacip radyolojik ve kan testlerinin ardından ameliyata alındığını, operasyonun 1,5 saat sürdüğünü söyledi.

Usta, hastanın ameliyattan 2 gün sonra taburcu edildiğini belirterek, “Arz önemlisi kistin hastamızın doğurganlığına zarar vermeden çıkartılmasıdır. Bu ameliyatın başarısını gösteriyor. Kistin içerisinde kıl, tırnak, diş, tiroid dokusu, kıl folikülleri, saçlı deri, yağ hücreleri kadar yapılar vardı.” diyerek konuştu.

Becerikli, kadınların her yıl rutin kontrollerini boşlama etmemeleri gerektiğini sözlerine ekledi.

Share: