12. Uluslararası Alanya Yeni Sene Pazarı sona erdi

Antalya’nın Alanya ilçesinde düzenlenen 12. Uluslararası Alanya Yeni Sene Pazarı sona erdi.

Alanya Belediyesi Başkaları Meclisince şehremaneti binasının yanı sıra gerçekleştirilen etkinlik iki dönüş sürdü.

İlçede hareketlilik gösteren sivil cemiyet kuruluşları ile değişik ülkelerden dernekler, kültürlerine katışıksız giysi, içecek, şart, el işi ürünler ve hediyelik eşyaları sergileyip, satışa sundu.

Müzik dinletisi ve gösterilerin sunulduğu pazarda ziyaretçiler, ışıklandırılan 14 metrelik Noel ağacının önünde fotoğraf çektirdi.

Alanya Şehremini Yokluk Kasıt Yücel, etkinlikte yaptığı açıklamada, dostluğun ve kardeşliğin sunu evire çevire örneğini, bire bir el henüz yaşadıklarını söyledi.

Yabancı derneklerin birlikte Alanya’dan dahi çok sayıda sivil sosyete kuruluşu ve işletmenin pazarda stant açtığını tamlayan Yücel, “Bu açıkça insana içtinap etmek ve kültürel zenginliğin sonuçlarını bilcümle gelişigüzel görüyoruz. 350 bini aşkın nüfusuyla, 127 ülkeden 55 bin yerleşik yabancının yaşadığı, 81 vilayetten göç düz Alanyamız, tıpkısı Selçuki ve Osmanlı medeniyetlerindeki üzere çokça görgülü bir medeniyete hala ocak sahipliği yapmaktadır.” diye konuştu.

Yücel, kısık irade üzerine etkinliği 2 güne çıkardıklarını ve yeni sene pazarında elde edilen gelirin tamamının sakat efrat üzere harcanacağını kaydetti.

Share: