12 Aralık’ta sefere başlayacak Turistik Gün Doğusu Ekspresi’nde bilet fiyatları gaga uçuklattı

Pandemide uzaklık verilen Turistik Şarki Ekspresi’nde misil tarihi beli oldu. Yeniden yolcularını ağırlamaya hazırlanan ekspreste bilet fiyatları ise çökertme yaktı.

“YOĞUNLUK İKİ KATINA ÇIKTI”

Kez tarihi ve bilet fiyatlarıyla ilişkin açıklamalarda kâin Kars Turizm Birliği Başkanı Halit Özer, “Ülkemizde sonuç zamanlarda Kars, Gün Doğusu Ekspresi ile tıpkı turizm ivmesi yakaladı. Bu kükremek her yıl henüz dahi artarak gidiyor. Nedeniyle Doğu Ekspresi ve Turistik Gün Doğusu Ekspresi ikiye bölündü. Turistik Şarki Ekspresi imdi turizm amaçlı gezi sunarken, Şarki Ekspresi normal seferlerine bitmeme ediyor. Gün Doğusu Ekspresi ilimize değme dönme yolculuk fail tıpkı şimendifer seferi, Turistik Şark Ekspresi ise hemen şita aylarında haftanın 3 günü Ankara’dan cereyan ederek Kars’a mevrut trenimiz, çokluk sabık yıla için bu sene 2 katına huruç, bölgede iri benzeri turizm heyecanı var” ifadelerini kullandı.

“BİLET FİYATI BİN 300 LİRA”

Turistik Gün Doğusu Ekspresi’nde yemeden içmeden 1 vagonun TCDD tarafından satıldığını kaydeden Özer, “Maşrık Ekspresi bilet satışlarını gene genel ağ üzerinden, TCDD’nin bilet komutan sitelerinden alabiliyorlar. Turistik Gün Doğusu Ekspresi’nin bile vagonlarının aynı kısmını yine genel ağ sitelerinden, bazılarını de volta niteliği kapsamında seyehat acentelerinden alabiliyorlar. Turistik Şarki Ekspresi’nin dirilik başı bilet fiyatı bin 300 liralık, Doğu Ekspresi’nin ise 270 liradan satılıyor” dedi.

300 BİNİN ÜZERİNDE TURİST BEKLENTİSİ

Turistik Şarki Ekspresi’nde ilk seferin 12 Aralık’ta Ankara’de başlayacağını belirten Özer, “2022-2023 şita sezonuyla ilişkin Turistik Maşrık Ekspresi 12 Boşluk 2022 tarihinde önceki seferine başlayacak. Bizim burada beklentimiz kanı er yağmasıyla alay malay şimendifer seferlerinin de er başlaması, elbette nahiye bunu heyecanla bekliyor. Kars ve nahiye turizmcilerinin beklentisi elan fazla adam ululamak ve insanlara yiyecek, içmece ve nakil anlamında henüz kaliteli bakım atfetmek, Kars’ta otel sayısı 7’lerde iken, bu kopya 40’ın konusunda bundan sonra. İlimize mevrut herif sayısı 30-40 binlerde iken bu nüsha 200 bini aştı. Düş ediyoruz 2023 kış sezonu sonrasında 300 binin üzerinde gezgin ağırlamayı planlıyoruz” şeklinde konuştu. Mavera yandan seyahat acenteleri tarafından satılan biletleri satışa çıkan Seyyar Doğu Ekspresi’nin biletlerinin çoğunluğu satıldı.

Share: