100 dezavantajlı çocuğa bot ve montgomer yardımı yapıldı

Ankara’bile Dünyayı İyilik Kurtaracak Yardımlaşma Platformu eliyle 100 dezavantajlı çocuğa bot ve montgomer yardımı yapıldı.

Platform üyeleri, Ankara’nın Altındağ ilçesinde enstrüman ve türlü faaliyetlerle geçimlerini sağlayan dezavantajlı çocuklara bot ve montgomer desteğinde bulundu.

Afrika, Arakan, Somali, Filistin özellikle görünmek üzere 14 devlet ve Türkiye’nin dört bir tarafında faaliyet gösteren Dünyayı İyilik Kurtaracak Teavün Platformu bu defa Ankara Altındağ ilçesindeki çocuklara hususi aynı şaşırtı hazırladı.

Gelin güveyi arabası gibi aynı aracı süsleyici kucak üyeleri daha ilk belirleme ettikleri 100 dezavantajlı çocuğun eğin ve kadem numaralarına bakarak hazırladıkları paketlerle doldurdu.

Ankara Kalesi’nde çocuklara müzikli canlılık etkinliği düzenleyen vasat üyeleri, burada süslenen vesile içerisinde hediyeleri indirdi ve çocukları sevindirdi.

Platform Kurucusu Mustafa Mecnunca, rastgele yıl binlerce çocuğa destek olduklarını söyledi.

Çocukların mutluluğunun kendileri amacıyla şişman önem taşıdığını tabir eden Mecnunca, şunları kaydetti:

“Tığ benzeri toplum örgütü evet dahi bire bir yere vabeste tıpkısı yapı değiliz. Muhtelif meslek guruplarından ve gelişim insanlarından oluşan tıpkısı yardımlaşma platformuyuz. Lazım yetersiz dışında gerekse sınırlı zarfında alelhusus sakat, yardıma muhtaç ve çocuklarımıza yönelik elimizden geldiğince arkalama etmeye çalışıyoruz. Bugün burada dezavantajlı çocuklarımızı ithaf etmek istedik. Çok kudretli bir himmet oldu. 100 kardeşimizin ihtiyacını karşıladık ve bizi genişlik çok bu bahtiyar etti. Çocuklarımıza destek vermeye bitmeme edeceğiz.”

Müzaheret organizasyonunda mevcut hisse senedi insanlarından İlyas Adabağ ise çocuklara yapılacak rastgele makule yatırımın geleceğe mum olacağını belirterek, “Bizim temel sorunumuz geçmişimizi unutuyoruz. Yardımlaşmayı ve ahali uzatmayı ihmal ediyoruz. İnancımız ve kültürümüz gereği hepimizin birbirimize halk uzatması lazım.” dedi.

“Komşusu aç olan bizden değildir” şiarıyla akım ettiklerini dile getiren Adabağ, “İş insanlarımızın ellerini taşın altına koyması gerekiyor ve bu bilinçle cereyan etmesi gerekiyor.

Bu bölüm çocuklarımızın gözlerindeki parıltı ve mutluluk aynı dünyaya fiyat. Hepimiz bu mutluluğa ortak olalım.” ifadelerini kullandı.

Share: