1 kilo doğan Çağan süt kuzusu hayata tutundu

1 kilogram doğan Çağan süt kuzusu hayata tutundu

SAMSUN Samsun’üstelik, gebeliğin 28. haftasında bin gram namına dünyaya gelen Çağan süt kuzusu, yenidoğan kırıcı bakımda geçirdiği 2 maaş tedavisinin arkası sıra hayata tutundu.

Serhat ve Haber Pahal’in geçmiş bebekleri olan Çağan süt kuzusu, Liv Hospital Samsun’bile erkendoğan süt kuzusu namına dünyaya geldi. İlk doğduğunda az daha pus kadar olan Çağan çağa yapılan yenidoğan okkalı hizmet tedavisi sonucunda sağ esen taburcu oldu. 1 kilogram olarak doğan Çağan çağa, 2 ayın ardından 5 buçuk kiloya büyüklüğünde ulaştı.

“Hayata er başlayan canlı prematüre bebeklerimizden biridir”

Bebeğin keyif durumu karşı açıklamalarda bulunan Liv Hospital Samsun Bala Sağlığı ve Hastalıkları Uzm. Dr. Nazlı Karakullukçu Çebi, “Bebeğimiz 28. haftada doğdu. Hayata erken başlayan tüvana erkendoğan bebeklerimizden biridir. Tahminî 2 kamer büyüklüğünde bizimle beraberdi. Zaman Zaman tahakküm yolları geçtik beraber zaman zaman da işlerin kötüye gittiği zamanlarda oldu. Hastanemizde bildirme etraflı küsurat bebeklerinden biri oldu. Ailesine mıhlı tıpkısı şekilde vermeyi başardık. Şimdi takiplerine geliyor. Büyüdüğünü kabul etmek adamakıllı bir duygudur. İnşallah büyüdüğünde damatlığını dahi görürüz. Çok basit doğan bebeklerimizin yaşama ihtimali çokça düşük olsa da üçüncü düzey kullanılmamış doğan korkulu bakımlarda görmüş geçirmiş doktorlar yardımıyla yaşamayı başarıyorlar. Majör olan burada hekimin tecrübesi oluyor. Biz dolgunca bir ekiptik, ailemizde haddinden fazla uyumluydu. İyi giden, incitici giden rastgele şeyi biliyorlardı. Onlar üstelik bize destek oldular. Çokça muvaffakiyetli sonuçlar elde ettik” dedi.

“Çağan’ı önce gördüğüm andaki şokumu hiç unutamıyorum”

Ana Haber Pahal, “On Paralık beklemediğim ayrımsız tabloydu. Prematüre bebeği etrafımda ne duydum ne görmüştüm. Başıma geleceğini hiç düşünmüyordum. sıkça kontrollerim vardı. çabucak tevellüt yapınca hepimiz neye uğradığımızı şaşırdık. Çağan’ı önce gördüğüm andaki şokumu on paralık unutamıyorum. Henüz sonraları Nazlı hocamızın ekibi hem de Çağan’a duyduğu sevgi ile bebeğimizi bu noktaya getirdiler. Gayrı annelere tek önerim internetten araştırı yapmasınlar. Çok fazla menfi şeyler var. İnterneti bıraktım ve o psikolojiden kurtuldum. Bu dokuz canlı süreçte yanımızda olan herkese teşekkürname ederim” diye konuştu.

“Her bebeğin gelişimi farklıdır”

Çağan bebeğin babası Serhat Vahim ise “Doktorlar burada iyi yönlendiriyorlar. Burada bilmediğiniz aynı sürece başlıyorsunuz. Bu süreçte da bir nice badireler oluyor. Sabrederek elan bol duruma gelmesini özlemek gerekiyor. Baylan Hanım’a ve ekibine teşekkürname ederiz” şeklinde konuştu.



Share: